Evenimentul Zilei > Actualitate > PORTAVIONUL ZBURĂTOR al SUA pune cercet[torii pe JAR. Cum arată COLOSUL U.S.S. Macon | GALERIE FOTO
PORTAVIONUL ZBURĂTOR al SUA pune cercet[torii pe JAR. Cum arată COLOSUL U.S.S. Macon | GALERIE FOTO

PORTAVIONUL ZBURĂTOR al SUA pune cercet[torii pe JAR. Cum arată COLOSUL U.S.S. Macon | GALERIE FOTO

O echipă de specialişti a folosit mai multe vehicule subacvatice pentru a explora epava „portavionului zburător” USS Macon, ultimul dirijabil american, care a zburat în anii 1930.

  6 VECHITURI ale armatei SUA la care Rusia nici nu VISEAZĂ. De ce tremură Moscova de zeci de ani | GALERIE FOTO 

Dirijabilul s-a prăbuşit în mare, în largul coastelor Californiei, în urmă cu 80 de ani, din cauza unei furtuni puternice. În urma dezastrului, doi dintre cei 83 de membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

După 55 de ani de la prăbuşire, pescarii californieni au apelat la sonare şi camere subactvatice de filmat pentru a localiza epava şi a recupera o parte din obiectele scufundate.

În 2010, epava a fost inclusă în Registrul Naţional al Locurilor Istorice, conform Daily Mail.

Recent, însă, specialiştii au fotografiat cu ajutorul vehiculelor subacvatice epava dirijabilului şi au realizat un filmuleţ în care apare avionul ce era ataşat de „portavionul zburător” în momentul prăbuşirii.

Specialiştii vor să afle modul în care mediul subacvatic afectează aluminiul şi construcţiile din lemn.

„Încă nu ne dăm seama cum putem conserva cel mai bine materia, cum reacţionează acel material la mediul înconjurător şi în contact cu celelalte materii”, a declarat specialistul implicat în cercetare Alexis Catsambis, conform publicaţiei Acheology.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus şi din filmuleţul de mai jos, cum arată epava ultimului dirijabil folosit de marina americană.


  Avionul care a SPULBERAT legile fizicii. Cum arată, în interior, PASĂREA NEAGRĂ şi spaima ruşilor | GALERIE FOTO