Evenimentul Zilei > Actualitate > Populația este în mare pericol! Dezastru de proporții urmat de 79 de cutremure. Este Iadul pe pământ
Populația este în mare pericol! Dezastru de proporții urmat de 79 de cutremure. Este Iadul pe pământ

Populația este în mare pericol! Dezastru de proporții urmat de 79 de cutremure. Este Iadul pe pământ

Insula La Palma nu mai are nici măcar un gram de liniște. Vulcanul Cumbre Vieja erupe de mai bine de o lună, iar localnicii au suportat 79 de cutremure și încă nu s-a anunțat sfârșitul.

Vulcanul din insula la Palma are patru puncte de erupție, toate active. Pe lângă lavă și cenușă, există și puternice emisii de gaze toxice.

Populația a ajuns în pragul disperării după ce a fost cel mai puternic dintre cutremure luni dimineață. Acesta a avut magnitudinea 4,1, s-a produs la doar 13 kilometri adâncime și s-a resimțit pe toată insula.

Oamenii sunt în pericol!

2.000 de construcții au fost distruse de râurile de lavă, iar autoritățile au fost nevoite să evacueze peste 7.000 de oameni.
Localnicii sunt în pericol după ce s-a demonstrat că vulcanul nu doarme niciodată și erupe la fel de puternic ca acum o lună.
Oamenii sunt speriați că vor rămâne fară locuințe după ce specialiștii au transmis că vulcanul va erupe încă 3 luni de acum încolo, iar alți 500 de oameni au fost scoși de urgențe din case joia trecută.

Potrivit informațiilor transmise de programul Copernicus al Uniunii Europene de observare a Pământului din satelit, lava a acoperit 866 de hectare de teren.

Animalele au rămas blocate între râurile de lavă

Câinii de vânătoare au rămas mai bine de câteva săptămâni blocați intre râurile de lavă. Autoritățile au hrănit animalele cu ajutorul dronelor .

Protecția animalelor a cerut ca aceștia să fie evacuați de urgență, iar responsabilii au încercat să salveze câinii cu ajutorul unei drone uriaşe, de 50 de kilograme, dotată cu „un o plasă mare şi rigidă”, relatează AFP. După o serie de fotografii cu animalele aflate în pericol, autoritățile nu au mai găsit nimic când au ajuns la fața locului.

„După ce am efectuat misiuni de recunoaştere care au acoperit întreg perimetrul de securitate în care ar fi trebuit să se afle câinii, putem spune că dronele noastre nu au detectat nicio urmă a acestor animale”, a transmis vineri Aerocameras pe Twitter.

După dispariția animalelor, un anonim a trimis un mesaj cutremurător cu titlul :”Curaj, La Palma. Câinii sunt bine”. Un mesaj semnat de „A Team”, cu referire la un serial american de televiziune din anii ’80.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: