Evenimentul Zilei > Politica > Ponta: „Sunt suficient de matur şi vaccinat ca ameninţările domnului Băsescu şi şantajul să nu aibă efect’
Ponta: „Sunt suficient de matur şi vaccinat ca ameninţările domnului Băsescu şi şantajul să nu aibă efect’

Ponta: „Sunt suficient de matur şi vaccinat ca ameninţările domnului Băsescu şi şantajul să nu aibă efect’

Premierul Victor Ponta s-a declarat ”suficient de matur și vaccinat ca ameninţările domnului Băsescu şi şantajul să nu aibă efect” asupra sa. În același timp, prim-ministrul a afirmat că în cursa pentru prezidențiale există doi candidați anti-Băsescu, el și Călin Popescu Tăriceanu.

"Ultimii ani m-au călit foarte tare din toate punctele de vedere şi sunt suficient de matur şi vaccinat ca ameninţările domnului Băsescu şi şantajul să nu aibă efect în ceea ce mă priveşte încă 74 de zile. Îmi doresc ca viitorul preşedinte al României să nu mai dezbrace pe nimeni, să stea el însuşi îmbrăcat în haina de preşedinte, nu în haina de golan, de bârfitor de cârciumă sau în haina unui cine ştie ce dictator târziu. Cred că asta îşi doreşte majoritatea uriaşă a românilor. Restul, Lăzăroii care vor cafteală şi dezbrăcaţi, constituie o minoritate gălăgioasă şi nocivă. Dacă suntem o democraţie, majoritatea va câştiga. În anul 2012, nu eram în democraţie", a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea.

"Există doi candidaţi anti-Băsescu, unul de centru stânga, eu, şi unul de centru dreapta, domnul Tăriceanu. Mai exist, e adevărat, o pleiadă de diverse dimensiuni şi sexe ale domnului Traian Băsescu. Noi avem de luptat cu cei care vor să perpetueze modul de guvernare şi profilul prezidenţial al lui Traian Băsescu, chiar şi în lipsa acestuia de la Cotroceni. Noi asta le-am oferit românilor încă din campania electorală din anul 2012. Asta e marea alegere pe care românii o au de făcut", a spus Victor Ponta.

Întrebat de jurnaliști cine va ocupa funcțiile de prim-ministru respectiv președinte de partid în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale, Victor Ponta a răspuns că până pe 17 noiembrie ”vom avea premier cu siguranță”.

”Până pe 16 noiembrie noaptea, ba chiar aş spune spre dimineaţă, spune şeful de campanie, până pe 17 noiembrie dimineaţa avem premier cu siguranţă. Şi, cum se spune, dacă avem această problemă că ne trebuie un premier şi un preşedinte de partid, după 17 noiembrie avem tot timpul şi toată mintea necesară ca să găsim cea mai bună soluţie”, a declarat acesta.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: