Social democrați s-au reunit, astăzi, în ședința Comitetului Executiv Național, și vor desbate mai multe probleme, printre care și cea legată de învestitura Guvernului Orban 2. Un subiect fierbinte îl reprezintă alianța cu Pro România, partidul fostului premier Victor Ponta, șef PSD.

Sunt voci în PSD care ar fi de acord cu o alianță pentru alegerile locale, așa cum a fost construită cea de la Bistrița-Năsăud, dar nu și un parteneriat pentur alegerile parlamentare, anunță digi24.ro.

Aici, printre marii opozanți se numără Mihai Tudose, revenit în PSD, dar și cuplul Olguța Vasilescu – Claudiu Manda. Alți membrii ar fi de acord ca PSD să candideze alături de Pro România în eventualitatea alegerilor anticipate și o acuză pe Olguța că vrea să țină partidul la un procent de 20%, pentru a prelua puterea.

„Mai bine mergem cu Ponta care vrea să își salveze câțiva oameni pe care îi punem pe listă și îi băgăm în Parlament și facem împreună 30-32%, decât să mergem separat și ei să riște să nu facă pragul și noi să stăm la 25%, că împărțim voturile cu Pro România”, a spus un lider PSD pentru sursa citată.