Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de Guvern, că nu este de acord cu modificarea Legii Educaţiei până când nu există un consens pe această temă. Şeful Executivului i-a cerut ministrului Educaţiei să se implice în această chestiune, dar să aibă un mesaj clar şi să evite instabilitatea.
"Domnule ministru Cîmpeanu, să nu cădeţi în capcana în care au căzut toţi miniştrii. O să facem o nouă lege (a Educaţiei - n.r.) atunci când toată lumea este de acord - Parlamentul, preşedintele României, sindicatele, profesorii, elevii, părinţii. Am văzut că a început iarăşi agitaţia că schimbăm legea. Eu nu sunt de acord să schimbăm nicio lege a Educaţiei până nu stă toată lumea la masă, până nu o gândeşte pe termen lung", a spus Ponta, la începutul şedinţei de Guvern, relatează Agerpres.
"Fiţi implicat, dar să daţi un mesaj foarte clar, nu de instabilitate! Iar se schimbă ceva, iar o luăm de la capăt cu schimbările şi îi înnebunim pe oameni. (...) Vreau să măsuraţi şi acolo de o mie de ori. (...) Discutaţi cu toată lumea. Trebuie făcute grupuri de lucru, trebuie gândit, nu vă grăbeşte nimeni", a susţinut prim-ministrul.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că a fost lansat în dezbatere publică proiectul premergător Legii Educaţiei, care, la fel ca Legea familiei, trebuie să fie rezultatul unei dezbateri profunde, profesioniste şi transparente.
"Este de astăzi în dezbatere publică acel proiect de la care se pleacă - sunt doar idei lansate în dezbatere, este un proiect care are o oarecare vechime, aflat pe agenda Parlamentului, singurul care putea fi luat în discuţie, cu bune şi cu rele, un proiect ce va putea să rămână până la final în proporţie de 90-80-70-60-50-40%, nu ştiu, nu mă antepronunţ, tocmai ăsta este rolul dezbaterilor pe care le-am declanşat începând cu ziua de astăzi", a spus Cîmpeanu.
Şi senatorul PSD Ecaterina Andronescu şi-a exprimat speranţa ca o nouă Lege a Educaţiei să ajungă în Parlament începând cu luna septembrie, iar "până la vacanţa de iarnă" actul normativ să intre în vigoare. Andronescu a precizat, însă, că noile reglementări din Educaţie nu vor schimba regulile ''în timpul jocului'', arătând că o lege nu trebuie ''să streseze'' sistemul, ci trebuie să-l ajute să funcţioneze mai bine.