Ponta spune că a vorbit cu unul dintre miniștri care i-a mărturisit că intenționează să părăsească Guvernul, însă ar fi mai mulți miniștri în aceeași situație, iar motivul ar fi ceea ce se întâmplă cu programul economic, despre care fostul premier spune că ar fi „haos și orgie”

”Ne ducem cu capul în zid. E un haos, un desmăț bugetar – fiscal. E orgie ce se întâmplă. Mi-a zis cineva din Guvern că toți se gândesc să plece. Asta cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat nu se poate întâmpla până în 2018. Trebuie să se schimbe toate contractele de muncă, peste 6 milioane. Am mai avut unul, până în 1989, care se lăuda cu producția la hectar. Suntem prostiți la televizor. Probabil că Liviu Dragnea vrea să îl prăbușească pe Tudose, că nu se pricepe.

Eu vorbesc, în continuare, cu toți de la PSD, toată lumea îmi dă dreptate. Nu am avut geniul lui Vâlcov sau al lui Vasilescu, laureați ai premiului Nobel, să produci puțin și să primești mult, că și eu aș fi vrut să triplez pensiile.

Dragnea face o terapie de șoc de îngrășare. Reduce de la 16 la 10%. Domne, ușor, că nu vreau să mă îngraș!”, a spus Victor Ponta la Realitatea TV.