Evenimentul Zilei > Politica > Ponta: Dacă făceam noi ce au făcut cei de la USR – PLUS cu spitalele, venea Kovesi și ne aresta pe toți. Trădători
Ponta: Dacă făceam noi ce au făcut cei de la USR – PLUS cu spitalele, venea Kovesi și ne aresta pe toți. Trădători

Ponta: Dacă făceam noi ce au făcut cei de la USR – PLUS cu spitalele, venea Kovesi și ne aresta pe toți. Trădători

Liderul PRO România, Victor Ponta, a lansat un atac fără ocolișuri la adresa liderului PLUS. Politicianul chestionează calitatea membrilor echipei lui Cioloș.

 Ponta a declarat că USR PLUS  este un adevărat cal troian în politica românească, Argumentele sale sunt că formaţiunea politică are ca membri oameni despre care nu prea se ştie cu ce s-au ocupat până acum, nici dacă au studii şi care nu au nicio legătură cu România.

Ponta: „Suntem singura ţară care ne promovăm trădătorii în loc să-i eliminăm”

„În USR, în partea de PLUS a lui Cioloş vin oameni despre care nu ştii cu ce s-au ocupat până acum, nu ştii nici dacă au studii, vin cu idei care nu au nicio legătură cu România. Pe această filieră, noi avem un cal troian în politica românească şi în guvern. Suntem singura ţară care ne promovăm trădătorii în loc să-i eliminăm.

În vremea Guvernului Ponta, noi nu am stat în coaliţie să ne împărţim spitale cum au făcut cei de la USR PLUS. Dacă ne trecea prin cap aşa ceva, venea Koveşi şi ne aresta pe toţi. Poate din criza sanitară reuşim să ieşim, însă criza economică e mult mai gravă şi nu va trece printr-un vaccin”, a declarat fostul premier la România TV.

Previziuni sumbre: România va fi falimentată, trăiește din importuri

Pe de altă parte, politicianul avertizează că economia României este în colaps și nu prea mai are şanse să-şi revină. În opinia liderului PRO România, în acest moment ţara noastră o duce mai rău chiar decât în perioada crizei financiare globale, când era condusă de Traian Băsescu.

„România trăieşte din împrumuturi care trebuie date înapoi şi din importuri. Din supermarketuri mâncăm scump şi cumpărăm produse făcute de polonezi, de chinezi etc., dar nu de români. Asta e reţeta cu care bagi o ţară în faliment”, a opinat Victor Ponta.

Politicianul a mai avertizat că o tăiere a pensiilor şi salariilor şi o creştere a taxelor ar fi cea mai proastă măsură pe care ar putea-o lua autorităţile pentru salvarea României. Totul se reduce la economie, la capacitatea de a ajuta firmele româneşti, să păstrezi locuri de muncă, să creezi unele noi. Mă uit şi eu pe cifre şi România arată mai rău decât în 2010 când era condusă de Băsescu. Nu mai vorbesc de împrumuturi, anul trecut ne-am dublat datoria.

Problema economică va fi cea mai importantă şi dacă se va trece iarăşi la tăieri de pensii, de salarii şi creşteri de taxe o să fie soluţia cea mai proastă. Tot ce s-a promis anul trecut legat de pensii şi de salarii s-a uitat. Cel mai rău e faptul că românii vor să-şi vândă afacerile. Cred că România, care a reuşit să iasă din criza din 2012 mai puternică decât era înainte de criză, acum nu-şi va mai reveni”, este de părere Victor Ponta.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: