Evenimentul Zilei > Social > Pompierii din Timiș sunt în alertă. Șeful ISU a fost internat cu COVID
Pompierii din Timiș sunt în alertă. Șeful ISU a fost internat cu COVID

Pompierii din Timiș sunt în alertă. Șeful ISU a fost internat cu COVID

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș a fost internat cu COVID-19 la spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Colonelul Lucian Mihoc, în vârstă de 43 de ani, a fost internat în cursul zilei de miercuri la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș se află, momentan, într-o stare de sănătate bună. Colonelul Lucian Mihoc rămâne sub atenta supraveghere a medicilor. Acesta are o afecțiune pulmonară destul de serioasă.

Managerul spitalului, Cristian Oancea, a precizat că ofițerul are o activitate pulmonară afectată în proporţie de 30-40%. Lucian Mihoc are o formă moderată a bolii, potrivit managerului Cristian Oancea. El nu este vaccinat împotriva Coronavirusului.

Sursa foto: tion.ro

Focare de COVID la ISU Banat

De-a lungul timpului, la ISU Banat, condus de Lucian Mihoc, au fost descoperite mai multe focare de infecție cu coronavirus. Asemenea situații au fost descoperite în lunile noiembrie anul trecut, dar și în luna februarie în 2021.

Și subprefectul județului Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a fost confirmat cu COVID. El este însă vaccinat și a făcut o formă ușoară. La începutul acestui an, Elena Popa, subprefect de Timiș, a murit din cauza virusului SARS-CoV-2.

Județul Timiș este unul dintre cele mai afectate de valul 4 de coronavirus, răspândit de varianta Delta. Rata de infectare în municipiul Timişoara a depășit 11 cazuri la mia de locuitori, iar în patru comune periurbane, rata a trecut de 15 la mie.

Mașina de pompieri este parcată în curtea spitalului

Situația de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara este destul de dificilă din cauza echipamentelor învechite, suprasolicitate. Spitalul „Victor Babeș” este specializat în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, iar secția de terapie intensivă este suprasolicitată, ca și în celelalte unități de acest fel.

În aceste condiții managerul Cristian Oancea susține că un incendiu de proporții s-ar putea declanșa în orice moment. Din acest motiv, el a solicitat ISU o autospecială și un echipaj de pompieri care să facă de permanență în curtea spitalului.

Managerul se teme că scenariul de la Piatra Neamț sau de la Constanța s-ar putea repeta și în curtea sa.