Evenimentul Zilei > EVZ Special > Polițistul erou a fost înhumat lângă studenta Aura Ion
Polițistul erou a fost înhumat lângă studenta Aura Ion

Polițistul erou a fost înhumat lângă studenta Aura Ion

Agentul de la Rutieră, lovit mortal de un afacerist turc, a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni. „Dulăul” își doarme somnul de veci la Ghencea III, acolo unde se afl ă și trupul tinerei care a murit în accidentul aviatic din Munții Apuseni

Devenit cel mai iubit dintre polițiștii români, Gheorghe Ionescu, agentul de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a decedat, vineri, la Spitalul de Urgență Floreasca, a fost înmormântat, ieri, cu onoruri militare. Locul în care își doarme somnul de veci este Cimitirul Ghencea III, același în care se odihnește trupul Aurei Ion, studenta care s-a prăpădit, în ianuarie 2014, în accidentul aviatic din Munții Apuseni. Ca o stranie coincidență, „Dulăul”, cum i se spunea polițistului, a fost înhumat într-o zi de 23, la fel ca Aura Ion, în urmă cu un an și șapte luni.


FOTO: Inmormantare Gheorghe IonescuInima „Dulăului” a cedat vineri dimineața, ziua în care foarte mulți dintre cei apropiați sperau într-o minune. Trupul neînsuflețit a fost transportat în casa pe care n-a apucat să o mai vadă terminată. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la căpătâiul „Dulăului” au venit să își ia rămas bun rude, prieteni, colegi, dar unii vecini n-au ținut cont de durerea oamenilor și au dansat pe ritmuri de manele.


FOTO: Vicepremierul Gabriel Oprea a depus o coroană din partea MAI și a venit să fi e alături de familia camaradului mort în misiune„De acum, toți cei certați cu legea vor întâlni un Dulău”

Sâmbătă, o coloană oficială l-a condus la capela cimitirului, în cea mai rece zi de august. Duminică, soarele a ieșit din zăgazurile norilor și a prilejuit o atmosferă de rămas bun, mai aproape de sufletul lui Gheorghe Ionescu. O adevărată armată de polițiști a ocupat cimitirul. La cuvântul de adio, ținut de agentul Danilo Vlad, cel mai bun prieten și coleg al „Dulăului”, nici înalții oficiali din MAI, în frunte cu Gabriel Oprea, nici polițiștii, conduși de chestorul Petre Tobă, nu și-au put u t p o t o l i lacrimile:„Astăzi avem o misiune dificilă, să ne conducem colegul «la bază», la ultima, dar nu înainte de a face o promisiune: că cei certaţi cu legea, că cei ce greşesc, că cei ce nu pun preţ pe viaţa altora, nu-şi vor da seama că el nu mai este în teren, pentru că toţi aceştia se vor întâlni cu un «Dulău ». Acum, în poziţia drepţi, dar cu inima îngenuncheată, nu pot să mai spun decât: «Am onoarea să vă salut, domnule Ionescu Gheorghe!». Să-ţi fie ţărâna uşoară, Dulăule! Dumnezeu să te aibă în pază!”.


FOTO: Sicriul „Dulăului” a fost purtat pe umeri de șase militari din Garda de Onoare a Jandarmeriei, în sunetul sirenelorSoția agentului va fi angajată în Poliția Română

La ceremonie, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dat citire ordinului de avansare în gradul de subinspector post-mortem a lui Gheorghe Ionescu, precum și decretului de decorare cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit de președintele Klaus Iohannis.


FOTO: Soția lui Gheorghe Ionescu, răpusă de durere, sub privirile vicepremierului Gabriel Oprea Medalia i-a fost oferită soției lui Gheorghe Ionescu, care urmează să fie încadrată, ca agent, în Poliția Română. Până acum, Cristina Ionescu era angajată RATB. La ora 13.00, polițiștii de la inspectoratele de poliție din țară au ținut un moment de reculegere și au pornit sirenele de la mașini, pentru câteva minute.


FOTO: Cristina Ionescu și-a urmat soțul până la mormâPolițiștii, victime ale interlopilor

De-a lungul timpului, mai mulți polițiști au căzut victime unor indivizi certați cu legea. La o zi după ce Gheorghe Ionescu a decedat, un alt agent, din Constanța, a fost accidentat de un interlop, pe plaja din Mamaia. În timp ce îi verifica actele, Marin Vladimir Florin, de 31 de ani, beat fiind, a încercat să fugă cu mașina. Polițistul s-a ridicat pe pragul mașinii, s-a ținut de portiera deschisă și a mers așa peste 100 de metri, până când a agentul a sărit și s-a lovit de ușa din față. În anul 2010, un polițist din Târgoviște, Codruț Oprea, a intrat în comă după ce a fost lovit cu o sticlă în cap de către George Luță, zis „Danezu”. Agentul nu și-a revenit nici până astăzi și se află acasă, în stare vegetativă.


FOTO: Sute de colegi i-au adus un ultim omagiu lui Gheorghe Ionescu 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: