Vă amintiți de criminalul cu drujba din Timiș? În noaptea de 30 spre 31 ianuarie, un bărbat înarmat cu o drujbă a năvălit peste un tată și copiii săi într-o casă de lângă Timișoara și l-a tăiat pe bărbat în bucăți, sub ochii fiilor săi. î

Victima putea să scape dacă, atunci când a sunat la 112 să ceară ajutor, chiar în momentul în care criminalul începea să taie ușa imobilului, dispecerul nu l-ar fi trimis la culcare, neluând în seamă cele reclamate.

În noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2019 un bărbat de 44 de ani care locuiau în comuna Sânandrei împreună cu cei doi fii ai săi, a fost trezit din somn de zgomotul unei drujbe care îi tăia ușa casei.  Era 3:00 dimineață. A sunat la 112 și-a cerut ajutor spunându-i dispecerului ce se întâmplă, însă polițistul i-a spus să se întoarcă la culcare pentru că, mai mult ca sigur unul din vecini s-a apucat să taie lemne.

A fost nevoie de un al doilea apel la 112 a se direcționa în zonă  un echipaj. Deja era prea târziu. Bărbatul de 44 de ani devenise victima unei crime. El a fost găsit decapitat în curtea imobilului său. Capul îi fusese tăiat cu drujba. Criminalul a fost depistat pe stradă.

Abia după 3 săptămâni poliția a început cercetarea  prealabilă a polițistului aflat în dispeceratul 112 care a trimis victima la culcare, notează Tion.ro. Modul în care s-a reacționat din dispeceratul 112 în momentul anunțului evenimentului am fost ascuns până luna martie.

”În urma comiterii faptei conducerea IPJ Timiș a declanșat verificări interne privind activitățile specifice desfășurate an te și post eveniment, dar și cu privire la modul de acțiune al tuturor polițiștilor, de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la fața locului. În urma verificărilor s-a stabilit că în urma primului apel la 112 nu a fost direcționat echipaj la fața locului de către dispecer. Ulterior la al doilea apel după șapte minute a fost trimis un echipaj care a constatat omorul și ai identificat și mobilizat autorul faptei. La data de 21 februarie conducerea IPJ Timiș a declanșat cercetarea prealabilă față de polițist totodată fiind sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu de către acesta”, a anunțat Poliția Timiș, prin Biroul de Presă, la 14 martie, conform sursei citate.

Între timp, cercetarea polițistului din dispecerat a fost suspendată pe motiv că pe numele lui există un dosar penal în care se fac cercetări.

”Organele de poliție judiciară din cadrul IPJ Timiș s-au sesizat din oficiu în data de 21 februarie cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu urmarea acestei sesizări din oficiu s-a constituit dosarul penal care se află în curs de soluționare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Totodată față de polițist prin dispoziția șefului Inspectoratului, a fost declanșată cercetare prealabilă, procedură care în prezent este suspendată ca urmare a faptului după numele sau a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări”, au transmis oficialii IPJ Timiș pentru Libertatea.

 

 

Te-ar putea interesa și: