Polițistul care nu cunoaște legea. Evenimentul a fost filmat cu o cameră de bord, aflată pe un alt autoturism. Pe imaginile surprinse se poate vedea cum un autoturism Seat, circulă într-un sens giratoriu, fără a respecta regulile.

A existat chiar riscul de a se tampona cu un autoturism Audi, care întâmplător era condus de un polițist. Omul legii a oprit mașina și i-a făcut semn șoferului de pe Seat, să traga pe dreapta, după care i-a cerut actele.

„Șoferul a fost sancționat contravențional cu 6 puncte amendă și 870 de lei pentru neîncadrarea corespunzătoare în sensul giratoriu în vederea efectuării virajului la stânga” a precizat comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Polițistul care nu cunoaște legea
Polițistul care nu cunoaște legea

Numai că, totul este o greșeală uriașă a polițistului care nu știe cum se circulă în sensul giratoriu. Circulația prin sensurile giratorii, cu o bandă sau două benzi, cazul de față, este o mare necunoscută pentru șoferi. Mulți dintre cei care au permis nu știu cum se dă prioritate în sensul giratoriu, sau dacă știu nu o fac. Iar asta duce la accidente de circulație și la amenzi aplicate celor care nu respectă regulile.

Polițistul care nu cunoaște legea. Trebuia să se amendeze pe el

Imaginile surprinse de camera de bord, arată clar că polițistul în cauză a greșit. Acesta nu a acordat prioritate de drepta autoturismului Seat. Șoferul acestei mașini poate contesta amenda și va câștiga anularea procesului verbal în instanța de judecată.

Celebrul polițist Marian Godină a explicat cum se circula într-o intersecție cu mai multe benzi de circulație. Godină a dat un exemplu cu un celebru exemplu din manualele de circulație. În cazul nostru trebuie înlocuite culoarea mașinile cu negru și cu alb.

„Cel care schimbă direcția de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu e cel care îşi schimbă direcția, pentru a părăsi giratoriul fiind nevoit să treacă de pe banda 2 pe banda 1. Direcția de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcția de mers şi trebuie să te asiguri”, a spus Marian Godină.

În cazul unei tamponări, dacă nu se va încheia un formular de constatare amiabilă, conducătorul autoturismului vinovat va putea fi amendat, dacă nu anunță comiterea accidenttului.