Evenimentul Zilei > International > Polițistul care a ucis-o pe protestatara pro-Trump, în asaltul asupra Capitoliului, a fost exonerat de acuzații
Polițistul care a ucis-o pe protestatara pro-Trump, în asaltul asupra Capitoliului, a fost exonerat de acuzații

Polițistul care a ucis-o pe protestatara pro-Trump, în asaltul asupra Capitoliului, a fost exonerat de acuzații

Polițistul care a ucis-o pe protestatara pro-Trump, Ashli Babbitt, în asaltul asupra Capitoliului, în luna ianuarie, a scăpat de pedeapsă. Acesta a fost exonerat de acuzații de Departamentul de Justiție.

Citând o notificare a poliţiei, NBC News a relatat că ofiţerul neidentificat a fost complet exonerat după o investigaţie internă, după ce Departamentul de Justiţie a declarat în aprilie că nu îl va acuza.

Înregistrarea video o arată pe Babbitt, purtând un steag şi şapcă Donald Trump, încercând să treacă printr-o uşă a cărei sticlă fusese spartă pentru a ajunge la oficialii puşi la adăpost din calea mulţimii ce încerca să oprească certificarea alegerilor din 2020.

„În timp ce membri ai mulţimii continuau să lovească uşile de sticlă, dna Babbitt a încercat să urce pe una dintre uşile a cărei sticlă fusese spartă”, a raportat Departamentul de Justiţie (DOJ).

„Un ofiţer din interiorul Speaker’s Lobby a tras un foc cu pistolul său de serviciu, nimerind-o pe dna Babbitt în umărul stâng, provocând căderea ei de la uşă pe podea”.

Mii de protestatari se adunaseră pe Dealul Capitoliului, mulţi cerând capturarea sau execuţia vicepreşedintelui Mike Pence, gândindu-se că ar putea astfel să-l oprească pe Joe Biden să devină al 46-lea preşedinte al SUA.

Babbitt era un veteran al Forţelor Aeriene

Babbitt era un veteran al Forţelor Aeriene și a devenit adept al teoriei conspiraţiei QAnon ce consideră că Trump va fi reinstalat ca preşedinte, în ciuda faptului că a pierdut alegerile cu mai mult de 7 milioane de voturi.

Revolta de la Capitoliu a început cu un miting „Opriţi furtul”, la care Trump a continuat să susţină că alegerile au fost fraudate.

După moartea lui Babbitt, grupuri de extremă dreaptă au văzut-o ca martir şi au cerut aflarea numelui ofiţerului responsabil pentru împuşcarea ei. Trump, care a făcut campanie ca un candidat pentru „lege şi ordine”, a indicat luna trecută că ofiţerul ar trebui să fie identificat.

„Cine a împuşcat-o pe Ashli Babbitt?”, s-a întrebat Trump. „Oamenii vor să ştie şi de ce”.

Soţul femeii din San Diego de 35 de ani a intentat un proces solicitând identitatea poliţistului care a ucis-o pe Babbitt, scrie Agerpres.

Reprezentantul republican de Arizona din Congres Paul Gosar s-a referit la incident ca la o execuţie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: