Judiciaristul care se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost lovit cu o sticlă în cap de interlopul Daniel Uţă verifica informaţiile potrivit cărora membrii clanului consumau droguri.
"Deşi era în timpul liber în seara în care avea să ajungă în comă la spital, poliţistul a mers în Irish Pub, deoarece primise informaţii că membrii clanului Ghenosu, care frecventau localul, con sumă şi vând droguri acolo. Urma să primească şi dovezi în acest sens, în acea noapte, însă nu s-a mai întâmplat asta, deoarece «şmecherii» l-au băgat în spital ca să-şi acopere spatele", a explicat, ieri, unul dintre colegii poliţistului.
Între timp, cel care l-a atacat - recidivistul Daniel Uţă, zis "Danezu" (care la doar 21 de ani are un "palmares" infracţional invidiat chiar şi de membrii mai vârstnici ai temutului clan Ghenosu, din care face parte) - a fost reţinut de procurori şi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
"Poliţistul ştia ce-l aşteaptă"
Ei i-au acordat îngrijiri medicale interlopului căruia i s-a făcut rău din cauza drogurilor, în noaptea de duminică spre luni, la scurt timp după ce a fost "săltat" de poliţişti dintr-un apartament închiriat în sectorul 5 al Bucureştiului.
Văzut însă prin ochii celorlalţi membri ai clanului Ghenosu, audiaţi ca martori de anchetatori, incidentul căruia i-a căzut victimă poliţistul pare desprins dintr-o altă lume în care infractorii dictează, iar oamenii legii trebuie să plece capul în faţa lor.
"Poliţistul a intrat în club, unde băieţii petreceau, s-a aşezat la o masă şi aştepta pe cineva. Adică, i-a sfidat pur şi simplu. Unul dintre ei a aruncat în el cu o ţigară şi tot nu s-a ridicat să plece. Dacă lucrezi într-un sistem, trebuie să ştii cum funcţionează treburile. Nu te poţi duce să-i sfidezi pe băieţi la petrecerea lor. Trebuia să se aştepte la ce i s-a întâmplat, pentru că l-au recunoscut. Ştiau că e poliţist şi nu avea ce căuta acolo. Iar lui Uţă, care a vrut să-i dea o lecţie, i-a fost clar că nu-l poate dovedi cu pumnul. I-a dat cu sticla în cap şi asta a fost...", povestesc aceştia.
"Poliţistul a mers în Irish Pub deoarece primise informaţii că membrii clanului Ghenosu consumă şi vând droguri acolo." OFIŢER JUDICIARIST, Poliţia Dâmboviţa 12,6 ani de închisoare este pedeapsa maximă pe care o poate primi Daniel Uţă pentru fapta sa
"ISPRĂVILE" CLANULUI GHENOSU
Nu mai puţin de 38 dosare penale, într-un an şi jumătate
"Îngrijorător este faptul că membrii clanului Ghenosu se bucură de libertate, deşi au adunat, doar într-un an şi jumătate, nu mai puţin de 38 de dosare penale pentru fapte care acoperă întregul Cod Penal, majoritatea comise cu violenţă. Nimeni nu pare să se preocupe însă prea mult de asta", au comentat surse din poliţie.
Astfel, potrivit poliţiştilor, din cele 38 de dosare, 21 se află pe rolul Parchetului, iar 16 sunt în cercetare la poliţie. În cele mai multe dintre aceste cauze, membrii clanului sunt acuzaţi de tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală, ameninţări, furturi, distrugeri, şantaj, loviri şi alte violenţe şi violare de domiciliu.
Liderul grupării, Florin Ghenosu - care, în acest moment, nu se află în România, după cum au precizat aceleaşi surse - a scăpat ultima dată de arest la jumătate lunii martie a anului trecut, după ce ar fi cumpărat cu 30.000 de euro bunăvoinţa judecătorului Dumitru Rebegea.
LUPTĂ POLITICĂ
PSD şi PDL - dispută pe clanurile interlope
Ieri, la nici 48 de ore de la incidentul din Dâmboviţa, liderii locali ai PSD şi cei ai PDL au început să se împroaşte reciproc cu noroi pentru presupuse legături cu clanul Ghenosu.
Poliţiştii vor "capul" şefului IPJ Dâmboviţa
Nu mai departe de ieri-dimineaţă, liderul PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, a decretat că "aceste clanuri mafiote s-au dezvoltat pe vremea când PSD domina administraţia de la nivelul judeţului, mai exact în perioada 2000-2008".
Mai mult, potrivit acestuia, judecătoarea Elena Turcu - cea care l-a eliberat de două ori din arest pe Florin Pârjol, zis Ghenosu, liderul clanului cu acelaşi nume -, ar fi fina senatorului PSD Adrian Ţuţuianu.
Acuzaţiile au fost lansate în replică la afirmaţiile senatorului Ţuţuianu, care, într-un comunicat de presă, i-a arătat cu degetul pe liderii locali ai PDL. În plus, acesta a făcut referire la o serie de articole din presa centrală privind amestecul lumii interlope din judeţ în desfăşurarea alegerilor locale, parlamentare, generale şi prezidenţiale din 2008 -2009.
"(...) numitul Florin Pârjol a fost pus în libertate la data de 12.10.2009, serviciu în urma căruia judecătorul Dumitru Rebegea urma să primească suma de 45.000 de euro, parte din această sumă, respectiv 25.000 de euro, fiind plătită de către numitul Martin Eugen, a sociat în mai multe firme cu actualul viceprimar al municipiului Târgovişte, membru marcant al PDL Dâmboviţa, Ana George Bogdan, zis «Body»", a încheiat senatorul PSD.
Nici replica viceprimarului nu s-a lăsat prea mult aşteptată. "Mi-am înaintat demisia pe 2 septembrie, pentru că mă mut în Bucureşti, dar voi rămâne în PDL", a explicat Bogdan Ana, care a respins apoi acuzaţiile PSD.
Dincolo de disputele liderilor politici, agenţii de poliţie i-au cerut şefului Poliţiei Române să-l destituie pe comandantul poliţiei dâmboviţene, Vasile Tache. Motivul: "În judeţ, sunt anchetaţi mai mulţi poliţişti decât hoţi".