Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștilor le-a căzut tavanul în cap. S-a întâmplat la Secția 3 din Capitală
Polițiștilor le-a căzut tavanul în cap. S-a întâmplat la Secția 3 din Capitală

Polițiștilor le-a căzut tavanul în cap. S-a întâmplat la Secția 3 din Capitală

Inspectoratul General de Poliţie al Municipiului Bucureşti (DGPMB) a anunțat, joi, că o bucată de tencuială s-a desprins din tavanul Secţiei 3 Poliţie. În urma incidentului nu au fost înregistrate, din fericire, victime. Sindicatul Europol reacționează.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, iar joi dimineaţă au început anumite lucrări de reparaţii curente, care să asigure funcţionarea subunităţii pentru o scurtă perioadă de timp.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespundă cerinţelor funcţionale pentru secţia de poliţie”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

DGPMB menţionează că sediul Secţiei 3 Poliţie se află într-un proiect de modernizare derulat prin BIRD, fiind deja realizate, încă din anul 2020, expertiza tehnică şi studiul de fezabilitate. Documentele au fost depuse la Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti, în vederea obţinerii avizelor necesare.

„Direcţia de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcţionează Secţia 3 Poliţie. Studiul istoric a fost elaborat în acest an, documentaţia în vederea obţinerii avizelor fiind deja depusă la Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti, în vederea analizării şi avizării documentaţiei. După avizare, în funcţie de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziţie proiectare şi execuţie”, se mai arată în comunicat.

Sindicatul Europol îl ia peste picior pe ministrul de Interne, Lucian Bode

„Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP!

În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră.

Între timp, la MAI, unde figurează Lucian Bode ca ministru, cel puțin pe hârtie, în Secția 3 Poliție din București, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor.

Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime. Iar dincolo de ironie, o țară cu pretenții de Schengen nu este în stare să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției.

Dar nu e bai! Colegii noștri au depus un jurământ și si-au asumat „riscurile meseriei” când au ales să devină polițiști, vor spune cârcotașii. Nu e mare diferență că ești ultragiat pe stradă sau de propria instituție care nu dă 2 bani pe siguranța noastră și chiar a cetățenilor. Bine că avem buget să primim mii de afgani cu care statul va cheltui sume importante pe cazare și masă.

Așa că, dragi cetățeni, respectați legea și faceți în așa fel încât să nu fiți nevoiți să ajungeți în interiorul unui sediu de poliție, nu de alta dar este mai periculos decât orice amendă sau pedeapsă cu închisoarea”, au scris reprezentanții Europol pe Facebook.