Daily Star a publicat imaginile în care poliţiştii brigăzii BAC l-au agresat pe şoferul de 21 ani, pentru că ar fi „ignorat blocajul” impus de epidemia care afectează planeta.

Totul s-a întâmplat joi după-amiază, când Sofaine a ieşit din apartamentul său pentru a livra pachetele. Când a ieşit pe stradă a fost remarcat de poliţişti şi tot atunci a realizat că nu are la el hârtia care dovedea motivul pentru care ieşise afară. Tânărul s-a panicat şi a început să fugă. Cei trei angajaţi ai forţelor speciale l-au prins, l-au doborât la pămân şi i-au aplicat mai multe lovituri, dar şi bastoane. La final l-au şi încătuşat.

Un martor ocular, Sihame Assbague, transmis pe Tweeter: „Curierul Amazon îşi lăsase tatăl acasă pentru a merge apoi la muncă. Panicat din cauză că şi-a pierdut certificatul, a întors spatele poliţiştilor şi a început să fugă.

Ei au început să-l alerge şi l-au prins în cele din urmă. Restul este pe filmare.”

Referitor la acest episod, primarul din Les Ulis, Françoise Marhuenda, a transmis că va fi demarată o anchetă care să elucideze circumstanţele în care a fost arestat Sofaine.

„Am vorbit cu mama lui la telefon pentru a-i spune că fiul ei este bine şi pentru a-i oferi sprijin.

Am contactat Poliţia naţională pentru a obţine explicaţii şi pentru a clarifica această situaţie cât mai repede cu putinţă”, a declarat cea care deţine funcţia de 6 ani.