Evenimentul Zilei > International > Polițiști călcați în picioare la Melbourne! Australienii s-au săturat de carantină
Polițiști călcați în picioare la Melbourne! Australienii s-au săturat de carantină

Polițiști călcați în picioare la Melbourne! Australienii s-au săturat de carantină

La puțin timp după ce s-a aflat că în statul Victoria au fost înregistrate 535 de cazuri noi de Covid-19, australienii au ieșit sâmbătă pe străzile din Melbourne din cauza prelungirii carantinei. Câteva zeci de protestatari au spart liniile formate din polițiști și în timpul violențelor mai mulți oameni ai legii au fost călcați în picioare după ce au căzut la pământ după ce asupra lor au fost aruncate pietre și sticle.

Comandantul Mark Galliott a declarat că sticlele și pietrele au fost aruncate asupra ofițerilor în timp ce o mașină de poliție a fost grav avariată. „Tinerii agresivi și furioși au fost acolo pentru a lupta cu poliția, nu pentru a protesta în legătură cu libertățile”, a declarat el.

Un bărbat al cărui cap era acoperit de o glugă neagră  a fost văzut când ataca violent un ofițer. Același individ s-a îndreptat spre alți doi oameni ai legii, iar unul dintre ei a căzut pe spate după ce a fost împins de huligan.

Un alt protestatar a agresat o polițistă și a doborât-o la pământ. În imaginile difuzate de televiziunile australiene se poate vedea cum protestatarii străpungeau un baraj al poliției pe Victoria Street, în Richmond, zona situată lângă Melbourne.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat față de prelungirea carantinei în mai multe cartiere din Melbourne și aproximativ 2.000 de polițiști au fost detașați pentru a forma mai multe puncte de control și baricade rutiere. S-a dorit astfel oprirea mitingului celor care au încălcat restricțiile sanitare.

Melbourne, în carantină încă din august

Melbourne a fost în carantină încă de la începutul lunii august, iar acum riscă să doboare un record nepopular cu privire la numărul zilelor de blocaj. Orașul Buenos Aires (Argentina) deține în prezent recordul după o carantină de 234 de zile.

Polițiștii din Melbourne, față-n față cu mulțimea

Melbourne este este capitala statului federal Victoria și a trecut prin șase carantine. Acum se așteaptă să ajungă la 235 de zile pe 23 septembrie. Conform ultimelor informații, în statul Victoria au fost înregistrate 535 de noi cazuri Covid-19 și un deces sâmbătă.

Totuși, autoritățile cred că restricțiile sanitare vor fi reduse până la ziua Cupei Melbourne. În acest context, locuitorii din Melbourne așteaptă cu mare interes să primească a doua doză de vaccin Pfizer împotriva Covid-19.

Manifestanții s-au întâlnit în fața Primăriei din Richmond pe Bridge Road la prânz și au scandat „eliberați-ne copiii” și „slujiți-ne”. Ulterior, s-a ajuns la violențe, iar punctul culminant al acestora a fost atins când mulțimea a ajuns pe strada Burnley.

Au fost folosite spray-urile lacrimogene

Polițiștii au fost nevoiți să folosească spray-uri lacrimogene și au arestat zeci de protestatari. Asupra oamenilor legii au fost aruncate conuri de trafic, sticle și fumigene. La un moment dat, mulțimea violentă a lovit puternic un cordon de polițiști.

Câțiva dintre oamenii legii au căzut la pământ și au fost călcați în picioare de huligani. Ulterior, un grup de protestatari a pătruns într-un complex de apartamente, dar polițiștii au restabilit ordinea. Daily Mail anunță că în cele din urmă, ordinea a fost restabilită în toate zonele.

Altfel, Sydney Central Business District (CBD) a devenit o zonă interzisă înainte de revoltele de sâmbătă. În centrul orașului Sidney, majoritatea mijloacelor de transport public au fost suspendate. Forțele de ordine au montat un „inel de oțel” în jurul CBD și au transmis că oricine călătorește fără un motiv legal riscă o amendă de până la 5.500 de dolari

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: