Evenimentul Zilei > Social > Fotografia momentului: O POLIŢISTĂ ALĂPTEAZĂ fiul SUBNUTRIT al unei femei ARESTATE. Gest de iubire SPONTAT cum rar s-a mai văzut
Fotografia momentului: O POLIŢISTĂ ALĂPTEAZĂ fiul SUBNUTRIT al unei femei ARESTATE. Gest de iubire SPONTAT cum rar s-a mai văzut

Fotografia momentului: O POLIŢISTĂ ALĂPTEAZĂ fiul SUBNUTRIT al unei femei ARESTATE. Gest de iubire SPONTAT cum rar s-a mai văzut

Fotografia a devenit virală pe Internet şi valorează enorm deoarece gestul poliţistei este extraordinar. Celeste Ayala a fost imortalizată în timp de alăpta un copil subnutrit pe coridorul unui spital din Buenos Aires. Copilul era murdar şi mirosea, iar asistentele şi medicii au strâmbat din nas când l-au văzut atât de neîngrijit. Ce a urmat este incredibil de frumos.

Un gest de iubire care a meritat promovarea

Poliţista argentiniană Celeste Ayala a devenit faimoasă în toată lumea pentru fotografia care o imortaliza alăptând copilul subnutrit al unei femei arestate. În cursul turei sale de serviciu la spitalul Sor Maria Ludovica din Buenos Aires, noul născut de 6 luni, a fost adus de către asistenţii sociali împreună cu cei cinci fraţi ai săi.

Le era foame şi plângeau, mai ales cel mai mic dintre ei. Pentru Celeste, mamă de curând, să aibă grijă de micuţ a fost ca un reflex spontan: personalul spitalului era ocupat până peste cap, dar potrivit mărturiei unui coleg al femeii, asistenţii şi doctorii au denumit pruncul ''murdar'' arătând gesturi de scârbă. Fotografia, făcută de un coleg al lui Celeste, a avut nu mai puţin de 110.000 de vizualizări în câteva ore.

''Vreau să fac public acest deosebit gest de iubire pe care l-ai făcut astăzi cu acel copil'', se citeşte în postare. Fără să-l cunoşti, nu ai ezitat şi fără să stai să te gândeşti de două ori, ai acţionat ca şi cum tu ai fi fost mama sa, fără să-ţi faci griji de murdăria şi mirosul copilului, cum au făcut însă angajaţii spitalului. Fapte ca acesta nu vezi în fiecare zi''.

Poliţista a comentat astfel pentru media locale: ''Am remarcat că era flămând, îşi ducea mânuţele la gură, deci am întrebat dacă-l pot ţine în braţe ca să-l alăptez la sân. Mi s-a frânt inima vâzându-l în halul acela''.

Ayala Celeste a fost promovată ca ofiţer de şeful poliţiei din Buenos Aires, Cristian Ritondo, la câteva zile după ce fotografia a fost făcută publică, notează presa locală. ''Vrem să-ţi mulţumim personal pentru acest gest de iubire spontan care a reuşit să potolească foamea şi plânsul copilului şi a fost apreciat de atâţia oameni'', a spus Ritondo. O prietenă, Antonella Romano a comentat: ''De la tine mă aşteptam la acest gest. Nu eşti doar o femeie grozavă, ci şi o mamă minunată. Ce mândri suntem cei ce te cunoaştem!''.