Evenimentul Zilei > Actualitate > POLIȚIST, SALVATOR de SINUCIGAȘI. A scăpat de la MOARTE un spânzurat și o FEMEIE care a vrut să se ARUNCE ÎN AER
POLIȚIST, SALVATOR de SINUCIGAȘI. A scăpat de la MOARTE un spânzurat și o FEMEIE care a vrut să se ARUNCE ÎN AER

POLIȚIST, SALVATOR de SINUCIGAȘI. A scăpat de la MOARTE un spânzurat și o FEMEIE care a vrut să se ARUNCE ÎN AER

Un polițist din Arad a devenit un adevărat salvator de sinucigași, după ce a scăpat de la moarte doi oameni, în ultimele două luni. Săptămâna aceasta, agentul a scăpat-o pe o femeie care a vrut să provoace o explozie pentru a se sinucide. Cu o lună şi jumătate în urmă, acelaşi poliţist a salvat şi viaţa unui bărbat din Şiria care tocmai își pusese ștreangul de gât.

Polițistul Cosmin Creţi, din localitatea arădeană Galşa a reușit să scape de la moarte o femeie care voia să provoace o explozie pentru a se sinucide, agentul simţind mirosul puternic de gaz din stradă. Cu doar câteva minute mai devreme, femeia sunase la postul local de poliţie pentru a-şi anunţa intenţia de a se sinucide, fără a-şi spune identitatea, însă agentul a reuşit să afle despre cine este vorba şi a intervenit pentru a-i salva viaţa.

Incidentul a avut loc la începutul săptămânii, însă abia vineri poliţiştii au oferit informaţii presei. Agentul-şef adjunct Cosmin Creţi, din cadrul Postului Comunal Şiria, a primit un apel, pe telefonul fix de la birou, de la o femeie care spunea că în scurt timp îşi va lua viaţa, refuzând însă să spună cum o cheamă şi unde stă.

„În urma verificărilor efectuate, colegul nostru a reuşit stabilirea identităţii celei care îl apelase şi a locaţiei în care se afla aceasta. În mai puţin de cinci minute, agentul-şef a ajuns la imobilul de pe raza localităţii Galşa (comuna Şiria – n.r.), imobil în care se afla apelanta. Întrucât femeia nu răspundea la apelul poliţistului, iar înlăturarea oricărei primejdii care i-ar fi putut pune în pericol viaţa sau integritatea corporală era absolut necesară, simţind şi un puternic miros de gaz butan, colegul nostru a pătruns în imobil şi a scos femeia de urgenţă”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului  de Poliție Județean (IPJ) Arad, Lorena Radu, citată de news.ro.

Ajuns la casa femeii, poliţistul a deschis imediat ferestrele casei şi a oprit gazul de la aparatul de gătit. E a cerut sprijinul unui echipaj medical care i-a acordat îngirjiri femeii de 58 de ani.

Cu o lună şi jumătate în urmă, acelaşi poliţist a salvat şi viaţa unui bărbat din comuna  Şiria. Fiica acestuia l-a sunat pe agent şi i-a spus că tatăl său vrea să se spânzure. Agentul a mers acasă la om şi l-a găsit în curtea din spatele a casei, având deja un cablu înfăşurat în jurul gâtului. Când l-a văzut pe poliţist, bărbatul, în vârstă de 78 de ani, s-a aruncat de pe scara pe care stătea, însă Cosmin Creţi l-a prins şi l-a luat în spate și a tăiat laţul cu un briceag.

Ulterior, femeia şi bărbatul care au avut intenţia de a se sinucide le-au mulţumit poliţistului şi au spus că regretă gestul.

Polițistul Cosmin Creți, alături de cei pe care i-a salvat de la moarte (Foto: Aradon)

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: