Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițist reținut într-un cazul unui jaf de 300.000 de euro. Omul legii stătea de șase pentru hoți
Polițist reținut într-un cazul unui jaf de 300.000 de euro. Omul legii stătea de șase pentru hoți

Polițist reținut într-un cazul unui jaf de 300.000 de euro. Omul legii stătea de șase pentru hoți

Un polițist a fost reținut într-un caz de jaf, în valoare de 300.000 de euro, comis la finalul anului trecut, într-o localitate din județul Arad. Omul legii avea grijă ca nimeni să nu-i deranjeze pe hoți.

Polițist reținut în cazul unui jaf de 300.000 de euro.

Agentul de poliție a ținut de „șase”, în vreme ce trei indivizi furau 300.000 de euro dintr-un seif. Cazul datează de la finalul anului trecut și s-a petrecut în județul Arad. Trei indivizi au pătruns în casa unei bătrâne, în localitatea Pâncota, județul Arad, și au jefuit-o. Aceasta avea un seif în care depozitase 300.000 de euro.

După aproape patru luni polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din Arad au efectuat cinci percheziţii domiciliare în acest caz. Aceștia au ajuns la colegul lor, care a luat parte la jaful din urmă cu un an.

„Poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor criminalişti, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară. La imobilele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, din municipiul Arad şi comuna Şiria”, se arată într-o comunicare a IPJ Arad.

Potrivit investigatorilor, în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri care pot fi folosite ca probă în dosar. De asemenea, la domiciliul unuia dintre suspecți au fost găsite și 22.380 de ţigarete, de contrabandă. Acestea erau marcate necorespunzător și au fost ridicate în vederea continuării anchetei.

Bătrână jefuită sub ochii polițistului

Ancheta poliției a stabilit ce s-a întâmplat în casa bătrânei și cum au furat hoții cei 300.000 de euro.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuinţă din localitatea Pâncota. De unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro. Ceilalţi doi, unul fiind agent de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Pâncota, ar fi asigurat ieşirea din imobil”, se arată în comunicarea IPJ Arad.

Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Ei vor apărea în fața judecătorilor de la Ineu.

În noiembrie 2020, poliţiştii arădeni începuseră o anchetă după ce aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furaţi dintr-un seif aflat în casa unei femei de 87 de ani, din localitatea Pâncota. Victima a povestit că o persoană mascată a intrat peste ea în locuinţă. Aceasta a agresat-o până a spus unde ţine banii.

Polițist reținut într-un cazul unui jaf de 300.000 de euro

În plus, agentul de poliţie implicat spargere a fost pus la dispoziţia unităţii. El urmează să fie suspendat din funcție.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad acţionează pentru siguranţa comunităţii şi tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracţiuni. Indiferent de calitatea acestora. Instituţia noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu. Și îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în toate cauzele instrumentate”, transmite IPJ.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.