Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițist pus la șmotru. Șefii stăteau și se uitau cum omul legii le spală mașinile
Polițist pus la șmotru. Șefii stăteau și se uitau cum omul legii le spală mașinile

Polițist pus la șmotru. Șefii stăteau și se uitau cum omul legii le spală mașinile

Un incident care s-a întâmplat la Bârlad arată că Poliția Locală este o instituție care trebuie reformată din temelii, iar agenții trebuie trimiși la specializare.

Mașina șefului Poliției Locale din Bârlad a fost curățată de un polițist local. Dotat cu mătură, făraș și un aspirator, omul legii a fost filmat în timp ce a curățat timp de două ore mașina șefului său, directorul executiv Vasile Chelaru.

Cu uniformă de polițist local, omul legii părea mai degrabă că lucrează la o spălătorie cu profil auto, decât un funcționar cu atribuții speciale. Colegii agentului au povestit pentru presa locală că nu este prima dată când colegul lor este pus să spele mașina șefului.

Primăria a convocat comisia de disciplină

Imaginile cu polițistul local transformat în spălător de mașini s-au viralizat repede, iar acest lucru a stârnit revolta primarului din Bîrlad, Dumitru Boroș.

Edilul a convocat o comisie de disciplină și a promis că va lua sancțiuni drastice împotriva celor vinovați. Dumitru Boroș a mai spus că legat de o posibilă faptă de abuz în serviciu, va sesiza Parchetul de pe lângă JUudecătoria Bârlad, care să ancheteze starea de fapt.

„Se va sesiza comisia de disciplină, iar pentru celălalt gen de fapte am hotărât că va merge o misiune de audit și va face cercetări. Dacă în urma analizelor se vor descoperi fapte de altă natură, vor fi sesizate organele judiciare. Mă încearcă o părere de rău pentru că lucrurile astea au apărut acum, când se lucrează la organigramă. Ar fi fost de preferat ca această atitudine civică să fi apărut la momentul respectiv, nu să stăm atâta timp. Vreau să fac o precizare, că nu menajăm pe nimeni, vom merge cu această chestiune până la capăt.”, a afirmat primarul Dumitru Boroș.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: