Polițistul Ionuț Aursulesei se pare că a ales să își încheie socotelile cu viața după ce ar fi surprins-o pe fosta sa soție în brațele altui bărbat. Înainte de a se împușca în cap cu arma din dotare, el a postat un mesaj, alături de o fotografie în care apare o femeie stând, pe o bancă, cu capul pe umărul unui bărbat.

„Probabil că se vor auzi, din nou, fel de fel de lucruri exagerate, veți încerca să scoateți iar vorbe despre mine, că, de fapt, a fost alt motiv care a stat la această decizie, dar e doar părerea voastră. Adevăratul motiv care m-a împins la acest gest e faptul că nu am mai suportat că persoana ce o iubesc s-a aruncat în brațele altei persoane, în ciuda a tot ce a fost și într-un timp așa de scurt”, a scris agentul Ionuț Aursulesei.

După ce agentul principal a postat mesajul, în jurul orei 17.15, colegii săi au început să îl caute. L-au găsit într-un autoturism Audi, pe Dealul Mănăstirii de la periferia municipiului Suceava, în cartierul Burdujeni. Avea o plagă prin împușcare în zona capului iar colegii au sunat de urgență la 112. La fața locului a ajuns echipajul unei ambulanțe care l-a preluat pe polițist în stare gravă, cu semne vitale și l-a transportat la Spitalul Județean Suceava.

Aursulesei a ajuns la spital în comă de gradul 4, având o plagă de intrare și una de iesire a glonțului, medicii fiind extrem de rezervați asupra sanselor de salvare a sinucigasului, la intrarea în operație pacientul având un scor Glasgow de 5 puncte, din maximul de 15. Inițial, Spitalul Județean Suceva a solicitat un elicopter pentru transportarea agentului la un spital din București dar, din cauza stării extrem de instabile a pacientului, s-a renunțat pentru moment la această idee.

Din primele ceretări ale polițiștilor, agentul, aflat în afara orelor de program, s-a împușcat folosind pistolul din dotare, transmite obiectivdesuceava.ro.

Agentul principal de poliție Andrei Ionuț Aursulesei a intrat în poliție în anul 2012, inițial la IPJ Botoșani, transferându-se apoi la Suceava.

La ultimele evaluări din anii 2017 și 2018 a primit calificativul „Foarte bine” , fiind chiar recompensat cu felicitări scrise din partea conducerii IPJ Suceava, nefiind sancționat disciplinar niciodată pe parcursul carierei sale.

Ultima evaluare psihologică a polițistului Andrei Ionuț Aursulesei a fost efectuată la începutul acestui an, când a primit calificativul „APT”.

Te-ar putea interesa și: