„Inspector de poliţie A.S.T., din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, care a refuzat 8.000 de lei pentru a interveni într-un dosar penal”, se arata în anunțul de premiere a DNA.

Subcomisarul de poliția a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită și trafic de influență, scrie gazetadecluj.ro.

El este acuzat că la sfârșitul lui 2018 și pe 2 mai 2019, a pretins suma de 800 de euro pentru a interveni în dosarul penal unei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

„Banii respectivi au fost pretinşi de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracţiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă şi dispunerii în dosar a unei soluţii procedurale favorabile persoanei cercetate. În acelaşi context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. La data de 03 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a fost prezentat Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de instanţa de judecată”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

 

Te-ar putea interesa și: