Un poliţist beat criţă a intrat cu maşina într-un copac. Foto

Un poliţist beat criţă a intrat cu maşina într-un copac. Foto Crimă in stil mafiot la Atena. Liderul unei grupări interlope, ucis cu 90 de gloanțe . Sursă: Pcheruvi | Dreamstime.com

Un poliţist din Republica Moldova a intrat cu maşina într-un copac, fiind beat criţă. Accidentul a avut loc la câteva zile după ce o poliţistă beată a ucis cu maşina o femeie şi a rănit două minore.

Polițist beat a intrat cu mașină într-un copac, la Florești. Oamenii legii au fost sesizați de un locuitor al orașului. Martorul a comunicat că, accidentul s-a produs în apropiere de gospodăria sa. Cazul a avut loc noaptea trecută.

La fața locului, oamenii legii au stabilit că accidentul a fost provocat de un angajat al Inspectoratului de Poliție Florești. Bărbatul de 34 de ani purta uniforma de serviciu, dar se afla în afara orelor de muncă.

Poliţist beat

Poliţist beat a lovit cu maşina în copac Sursa foto: Poliţia Floreşti

Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,16 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, spun responsabilii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţistul, suspendat din funcţie şi cercetat penal

Pe caz a fost pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Direcția Inspectare Efectiv a IGP a demarat imediat o anchetă internă în acest sens. Totodată, a fost dispusă suspendarea din funcție a polițistului.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției nu tolerează asemenea comportament al angajaților, care prejudiciază imaginea instituției și a fiecărui polițist, urmând să fie întreprinse toate acțiunile legale în acest sens, reiterează reprezentanții Inspectoratului General de Poliţie.

Poliţistă, în arest preventiv pentru că a lovit mortal cu maşina o femeie

La începutul săptămânii, o poliţistă din Chişinău a accidentat mortal o femeie şi a rănit două minore. În urma impactului, femeia de 30 de ani a decedat pe loc. Două minore de 6 și 17 ani au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat că poliţista avea o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat. Aceasta ar fi fost în ospeţie la o familie din Sîngera.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar șoferița a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Moldovenii cer Legea „Anastasia”

Şocată de tragediile în urma accidentelor de maşină din ultimele luni, în special de cel comis de poliţist, populația de peste Prut solicită autorităţilor de la Chişinău să implementeze Legea „Anastasia”, după modelul românesc.

Legea „Anastasia”, promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 7 iulie. Aceasta prevede că șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor ori fără permis de conducere și fac accidente mortale ajung direct la închisoare. Legea a fost nițiată de senatorul PSD Robert Cazanciuc şi senatorul PNL Daniel Fenechiu. Actul normativ a fost denumit astfel în memoria Anastasiei, fetiţa de 4 ani, ucisă în România chiar de ziua ei de o şoferiţă fără permis.