A cerut mită și a ajuns să fie arestat la domiciliu! Acest lucru l-a pățit un agent de poliție din București, care a cerut suma de 1200 de lei unui șofer pentru a nu-i întocmi acestuia proces verbal de conducere fără permis auto.

Agentul de poliție, care lucrează la Biroul de Ordine Publică al secției 26 de Poliție, este cercetat în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat de polițiștii de la DGA de luare de mită și favorizarea infăptuitorului.

„În fapt, în luna iulie 2019, s-a constituit dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmare a unei sesizări a DGPMB, prin care se semnala faptul că, în data de 26.06.2019, agentul de poliţie a oprit în trafic un autovehicul pentru verificări, constatând că şoferul acestuia nu deţinea permis de conducere.

Cu această ocazie, conducătorul autovehiculului şi celălalt pasager i-au remis poliţistului suma de 1.200 de lei în scopul neîntocmirii actelor de constatare a infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În cauză se fac cercetări şi faţă de cele două persoane din autovehicul, în calitate de suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere, respectiv pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”, se arată într-un comunicat transmis joi de Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, citat de Agerpres.

Agentul de poliție a fost reținut pe data de 1 octombrie pentru 24 de ore, fiind adus la Tribunalului Bucureşti care a decis că agentul de poliție să fie arestat preventiv la domiciliu pentru 30 de zile.

Te-ar putea interesa și: