Editura Evenimentul si Capital

Alegeri. Cât câştigă un poliţist pentru paza de la secţiile de votare? Reacția MAI - UPDATE

Autor: | | 5 Comentarii | 3778 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Alegeri în România. Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică, a anuţat cu cât este remunerat un poliţist care asigură paza la secţiile votare.

UPDATE. Ministerul Afacerilor Interne a reacționat și a transmis, pe pagina de Facebook lui Bogdan Bănică, că, în realitate, polițiștii beneficiază de o sumă mult mai mare de bani, iar cei 10 lei reprezintă o sumă de protocol alocată, prin lege, tuturor celor implicați în procesul electoral.

„Pentru corecta informare, vă transmitem că personalul MAI care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal primesc majorarea salarială corespunzătoare, în conformitate cu reglementările în vigoare, respectiv cu 75% în cazul recuperării zilei de muncă sau cu 175% dacă timpul respectiv nu va putea fi recuperat. În plus, în cazul personalului delegat pentru acest tip de misiuni în alte localități, se asigură suma de 250 de lei pentru cazare, diurnă și cheltuielile de transport. Spre exemplu, un agent de poliție care desfășoară un serviciu de 8 ore, în ziua de duminică, pentru asigurarea pazei și a ordinii publice în zona secțiilor de votare, va primi între 200-250 de lei pentru această activitate, dar și o zi liberă în contul celei de astăzi. Așa cum bine știți, dacă această zi nu poate fi recuperată, se aplică majorarea salarială cu 175%. Totodată, angajații MAI au norma de hrană acordată în bani lunar, odată cu salariul. Spre comparație, cei care sunt membri în secția de votare primesc o indemnizație de 190 de lei pe zi, având în vedere că ei desfășoară această activitate în timpul liber, nefiind retribuiți altfel. Cei 10 lei la care faceți referire se acordă conform OUG 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019. Astfel, membrii Biroului Electoral Central, statisticienii, informaticienii și personalul tehnic auxiliar al acestuia, precum și personalul Ministerului Afacerilor Interne, care aplică măsuri de menținere și asigurare a ordinii și liniștii publice la acest birou, au dreptul la o indemnizație de protocol de 10 lei de persoană pentru apă, cafea și gustări pentru fiecare zi de activitate. Deci, pentru acest lucru este suma la care dumneavoastră faceți referire, nu pentru paza secțiilor de votare!”

Știrea inițială

El a spus că după 14 ore ce muncă la o secţie de votare, poliţistul primeşte 10 lei.

„10 lei. Atât primește un polițist care asigură paza secției de votare 14 ore. Din care se poate îmbuiba cu un corn, o sticlă de apă și o cafea”, susține Bănică, potrivit botosaninews.ro

Alegeri europarlamentare 2019. Românii cu drept de vot îşi exprimă opțiunile pentru candidaţii intraţi în cursa pentru un mandat de parlamentar european, dar şi pentru referendumul pe Justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis. Secţiile de votare au fost deschise la ora 7:00 şi vor fi închise la ora 21:00.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a votat la ora 10:15, la liceul Jean Monet din Capitală. Președintele a sosit singur la secția de vot. „Haideți la vot. Este o zi importantă. O spun tuturor românilor, veniți la vot”, adeclarat Klaus Iohannis.

„Veniți la vot, dragi români. Astăzi, puterea politică este la voi. Merită, chiar merită să votați. Astăzi decideți pentru următoarele luni, ani. Astăzi este începutul unui ciclu de alegeri. Am votat și în campania electorală am avut mai multe inițiative de mobiliare. Țin să mulțumesc tuturor celor care au inițiat campanii; cetățeni, firme, companii privitate. Veniți la vot. Nu lăsați pe alții să decidă pentru voi.

Anunt DEVASTATOR despre Mihai Constantinescu! Ce i-au gasit medicii! Din pacate, vestile sunt foarte TRISTE

Pagina 1 din 1


Tag-uri: politist, alegeri, MAIStirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI