Politicianul bistriţean acuzat anul trecut că a agresat o femeie pe stradă, în urma unui incident în trafic, a fost cooptat în conducerea PNL Bistriţa-Năsăud, fiind ales de către Biroul Politic Judeţean în funcţia de secretar general adjunct.
Jenor Beudean a fost prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, în noua sa calitate, de către liderul PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, care a obţinut această funcţie în urma alegerilor din data de 22 aprilie. Turc a declarat că Beudean este un om "foarte harnic'', pe care se bazează în activitatea de secretariat.
Beudean a mulţumit noii conduceri a PNL Bistriţa-Năsăud "pentru încrederea acordată" şi a spus că "a trecut cu bine" peste incidentul "neplăcut" din vara anului trecut, când a fost fotografiat trăgând de hainele unei femei cu care avusese un incident în trafic.
El a adăugat că, deşi în urma incidentului şi-a dat demisia din PNL, în condiţiile în care liderul de atunci al partidului, Alina Gorghiu, a vorbit despre excluderea sa, în luna decembrie a decis să se reînscrie, fiind primit ca membru al organizaţiei locale din comuna Şieu Odorhei.
Potrivit lui Beudean, plângerea depusă de către femeia implicată în incident a primit propunere de renunţare la urmărirea penală şi se consideră victima unui "linşaj mediatic".
"Acolo, în zonă, a fost o cameră de la o bancă, care a filmat acel incident. Mie mi-a dat soluţia de renunţare. (...) Nu aveam cu ce să ne împăcăm, eu nu eram vinovat, am ştiut din capul locului că sunt nevinovat. Bineînţeles că a fost un linşaj mediatic din partea doamnei. Am fost urmărit în acea zi de către un profesionist cu un aparat DSLR, poze frame to frame, circa 126 poze făcute în câteva secunde cât a durat acel incident. Ei mă urmăreau pentru altceva", a declarat Beudean în conferinţa de presă de vineri, potrivit Agerpres.
La rândul său, preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a afirmat că, din punct de vedere juridic, consideră incidentul din iunie 2016 "clasat" şi că Jenor Beudean "se poate întoarce în politică".
"Eu sunt adeptul tratării corecte a tuturor oamenilor, a tuturor colegilor. Atâta timp cât nu s-a dovedit că acel incident are un conţinut care să prevadă sau să presupună o sancţiune, nu putem sancţiona noi. cea mai corectă atitudine este atitudinea naturală. Dacă noi ne desolidarizăm de cunoştinţe, prieteni, colegi atunci când au o problemă, înainte de a se certifica natura acelei probleme, avem o problemă de moralitate personală. (...) În acest moment am apreciat că acel incident este, hai să-i spunem, clasat din punct de vedere juridic şi domnul Jenor Beudean se poate întoarce în politică, mai ales că şi-a şi exprimat această intenţie", a spus Turc.
Jenor Beudean a afirmat că, la rândul său, a depus o plângere la poliţie împotriva femeii, pentru injurii aduse în spaţiul public şi lovirea maşinii sale, plângere pentru care nu s-a formulat, încă, o soluţie legală.