Poliția Rutieră Sibiu a devenit nefuncțională. După acuzațiile de mită, doar doi au rămas „curați”

Poliția Rutieră Sibiu a devenit nefuncțională. După acuzațiile de mită, doar doi au rămas „curați”

Mari probleme la Poliția Rutieră Sibiu, după un uriaș scandal izbucnit într-un dosar ce vizează mita luată în mod repetat de majoritatea agenților.

Mare criză la Poliția Rutieră Sibiu, din cauza scandalului izbucnit în jurul mitei pe care o luau agenții. Astfel, opt dintre ei au fost arestați, iar cinci sunt cercetați în acest dosar, sub control judiciar. Alți 12 agenți sunt cercetați, așa că nu pot lucra în aceste condiții. Fără probleme au rămas doi polițiști care pot să-și desfășoare în continuare activitate. Bineînțeles, cei „rămași în picioare” nu pot să facă față volumului de muncă.

Poliția Rutieră Sibiu nu mai are oameni. Au mai rămas doar doi agenți în funcții

Poliția Județeană Sibiu a primit ajutor agenți din alte secții de poliție din județul Sibiu, conform Digi 24. Cei 25 de polițiști sunt acuzaţi de peste o sută de fapte de luare de mită, dar şi de comiterea altor infracţiuni.

Potrivit procurorilor, faptele de corupția au început în anul 2019. Ancheta începută în urmă cu 2 ani s-a deschis după ce un șofer a reclamat că a fost oprit în trafic, iar polițistul i-a cerut o sponsorizare pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetă complexă, bazată și pe flagrant

Ancheta Direcției Generale Anticorupție (DGA) a fost una cu multe ramificații. Au fost folosiți și agenți sub acoperire, care au jucat rolul unor șoferi. Cei de la DGA au avut și sprijinul Inspectoratului de Poliție Sibiu. Cu ajutorul superiorilor polițiștilor, au montat tehnică de supraveghere în mașinile de serviciu ale suspecților.

Sunt căutați și șoferii care au oferită mită

Agenţii sunt investigați pentru că, în mod repetat, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, din 2019 până în prezent au pretins şi au primit diverse sume de bani, dar și foloase materiale sau alte servicii, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, pentru a nu constata faptele contravenţionale comise de şoferii contravenienţi şi a nu le aplica sancţiuni contravenţionale sau pentru a le aplica sancţiuni mai uşoare, consemnând astfel cu ocazia întocmirii proceselor verbale date nereale.

Oamenii legii încearcă să dea și de urma șoferilor care au oferit mită de-a lungul timpului.