Echipajul format din doi agenţi de poliţie a trebuit să folosească forţa pentru a obţine ce şi-a dorit. Mai mult, aceştia au fost nevoiţi să îl încătuşeze pe cetăţeanul care a traversat printr-un loc nepermis.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, fusese văzut de poliţişti în timp ce traversase strada prin loc nepermis.  I s-a cerut să se legitimize, iar la un moment dat, agentul de la Poliţia Locală foloseşte spray-ul lacrimogen din dotare, declanşând un jet în zona feţei cetăţeanului. Ulterior, poliţiştii s-au chinuit preţ de câteva minute să imobilizeze persoana care, pe deasupra, striga că suferă de astm. În cele din urmă, bărbatul care opunea rezistenţă pentru a nu fi încătuşat, a fost trântit la pământ de poliţişti.

„Persoana respectivă a traversat neregulamentar, deşi trecerea pentru pietoni era la câţiva metri. A fost oprită în vederea legitimării şi avertizării. Persoana a refuzat să se legitimeze. A dat date false de identificare, fapt pentru care a fost invitat la sediul Poliţiei. A refuzat iar şi s-a impus aplicarea procedurilor legale cu mijlocele din dotare. În final a fost condus la sediul poliţiei unde a fost identificat şi sancţionat", a declarat Eugen Pancu, şeful Poliţiei Locale Piatra-Neamţ, pentru site-ul stiri-neamt.ro.

Faţă de acest caz, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ au reacţionat postând un comunicat de presă în care se arată că persoana a refuzat să colaboreze cu echipajul de poliţie, moment în care au fost folosite mijloacele din dotare, spray lacrimogen şi cătuşe, pentru imobilizarea şi conducerea la sediul instituţiei, în vederea stabilirii identităţii şi sancţionării contravenţionale. "Aducem în atenţia publicului, că, în conformitate cu prevederile legale, respectiv procedurile interne, în situaţia în care o persoană refuză să se legitimeze, poliţiştii au obligaţia de a conduce persoana la sediul instituţiei, în vederea stabilirii identităţii. În cazul nerespectării acestei dispoziţii poliţistul este îndreptăţit să folosească forţele şi mijloacele din dotare pentru realizarea măsurii de conducere" se arată în infromarea IPJ Neamţ. În acelaşi document se mai precizează de la nivelul conducerii IPJ au fost dispuse verificări pentru clarificarea situaţiei şi a modului de intervenţie al poliţiştilor.

 

Te-ar putea interesa și: