Oprea Butuc din Costineşti a fost pus pe picioare de personalul medical din Unitatea de Primire Urgenţe. Abia işi revenise dar la ieşire i s-a făcut  din nou rău când a constatat că îl aşteaptă doi poliţişti locali iar maşina lui are roţile blocate. Îşi parcase autoturismul lipit de un perete, în aşa fel încât să nu obstrucţioneze intrarea ambulanţelor. “ M-a apucat criza în plin trafic, cu greu am mai putut controla volanul. Am ajuns într-un sfârşit  aici la Urgenţă, m-a dat jos un om pentru că de durere nu mai puteam sta în picioare şi medicii m-au pus imediat pe targă. Am apucat să-i spun domnului de la pază că las maşina, omul a înţeles, că m-a văzut în ce hal eram, şi a zis nicio problemă. Mi-a spus că apoi s-a rugat de poliţişti să nu pună caracatiţa dar degeaba. Dacă nu plătesc amenda, nu-mi dau drumul” povesteşte bolnavul tremurând de indignare, ieşit deja de sub efectul medicamentelor.

Poliţist local-“Mai multe detalii, de la corespondentul  nostru, da?

EVZ-Dumneavoastră ştiaţi că omul acesta era bolnav, primea îngrijiri medicale în Urgenţă ?
Poliţist local-Deci eu nu stau de vorbă cu dumneavoastră, da?
EVZ-Dar acest om e bolnav 
Poliţist local- Dacă vreţi să staţi de vorbă, mergeţi la Poliţia Locală, da?. Deci eu am venit la sesizare,da?
EVZ-Şi chiar nu vă interesează că e cu probleme medicale grave?
Poliţist local-Din partea mea, eu i-am dat un avertisment, da? Se aplică sancţiuni pentru că nu puteau intra salvările, da?
EVZ-Dar eu sunt martoră, văd că e liber aici şi nu obstrucţionează intrarea salvărilor. (n.r. În faţa uşii Urgenţei e parcată maşina unui medic dar poliţistul nu o vede. Iar cea care obstrucţionează de fapt parcarea e chiar maşina cu “caracatiţe”)
Poliţist local-Sunteţi martoră? Da ?. Deci mai multe detalii, de la …ăăă, corespondentul nostru, da? Deci de la primărie, acolo primiţi mai multe detalii, da?
EVZ-Cum vă numiţi dumneavoastră?
Poliţist local-Deci vă rog frumos, da? Îmi daţi voie? Da ? ( şi trânteşte uşa maşinii)   

I-au deblocat roţile după ce a plătit amenda 
Ca să plece din spital pentru a-şi cumpăra medicamentele prescrise, Oprea Butuc a fost nevoit să plătească amenda pentru deblocarea roţilor. “Bine că mi-a dat avertisment că dacă nu eraţi dumneavoastră îmi dădea şi amenda de la poliţie, vreo 800 de lei. Vai de cei care ajung în Urgenţă, vânaţi de poliţia locală. Mi se pare un abuz, dar pe cine interesează la Constanţa? I-am şi zis poliţistului că poate era mai bine ca din cauza durerilor cumplite care m-au apucat în drum, să fac un accident, Doamne fereşte”, a comentat, dezamăgit, bolnavul.

Te-ar putea interesa și: