Poliția Gândirii Corporatiste și strivirea angajaților care au tupeul să vorbească

Poliția Gândirii Corporatiste și strivirea angajaților care au tupeul să vorbească

Haosul și violențele care s-au întins ca pecinginea pe străzile Americii au și o parte mai discretă, dar mult mai îngrozitoare: procesul de reeducare al salariaților de către angajatori.

Shor a avut parte de o reacție violentă pe Twitter, fiind acuzat de rasism  și „anti-negritudine”. În plus, „cel puțin câțiva angajați ai Civis Analytics s-au plâns că Shor le-a pus în pericol securitatea”, potrivit New York Magazine.

„Regret că am început această discuție și voi fi mult mai atent la ce spun în viitor”, s-a scuzat Shor inutil. Un utilizator de Twitter, Trujillo Wesler, i-a transmis lui Dan Wagner, CEO al Civis Analytics: „Ai grijă de băiatul tău”. A fost tot ce a trebuit. Shor a fost concediat.

Jucătorul de fotbal sârb Aleksandar Katai a fost și el concediat de la echipa Los Angeles Galaxy. Nu pentru că ar fi scris sau spus ceva el personal, ci din cauza postărilor soției sale pe rețelele sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

O postare pe Instagram a lui Tea Katai, potrivit The Guardian, „arăta un SUV al poliției încercând să dea peste protestatari în New York. Un comentariu în sârbă spunea: «Omoară-i pe nemernici», în vreme ce a doua postare arăta un individ cărând cutii cu încălțăminte Nike și cu explicația «Black Nikes Matter»”.

Suporterii Galaxy au cerut imediat concedierea lui Katay, Acesta a postat pe Instagram un mesaj în care își cerea iertare „pentru suferința pe care aceste postări au provocat-o familiei LA Galaxy și tuturor aliaților în lupta împotriva rasismului”. El a adăugat: „A fost o greșeală din partea familiei mele și îmi asum întreaga responsabilitate. Mă voi asigura ca familia mea și eu personal să învățăm, să înțelegem și să sprijinim comunitatea de culoare.”

Vicepreședintele și editorul executiv al Philadephia Inquirer, Stan Wishnowski, a demisionat după ce a fost ținta unui val de indignare pentru că a publicat un articol cu titlul „Clădirile contează și ele”. Deși ziarul a prezentat scuze pentru acest articol, echipa și cititorii au cerut mai mult de atât. Potrivit editorului Lisa Hughes: „Vom folosi acest moment pentru a evalua structura organizațională și procesele de redactare a articolelor, să vedem ce ne este necesar, și să căutăm atât în interior cât și în exterior un lider cu experiență care să întruchipeze valorile noastre, să îmbrățișeze strategia noastră și să înțeleagă diversitatea comunităților în serviciul cărora ne aflăm.”

Statele Unite consacră cea mai mare libertate de exprimare, grație primul amendament al Constituției:

„Congresul nu va elabora nici o lege cu privire la întemeierea unei religii, sau care să interzică libera exercitare a acesteia; nici nu va restrânge libertatea de exprimare, nici pe cea a presei; sau dreptul poporului de a se întruni în mod pașnic și de a cere guvernului să corecteze abuzurile.”

America corporatistă a ocolit primul amendament erijându-se pe sine în poliție a gândirii angajaților și asociaților care nu aderă cu strictețe la „regulile” actualei ortodoxii. Ea își administrează justiția necruțătoare – în stilul Revoluției Culturale – prin distrugerea mijloacelor de subzistență și carierelor angajaților.

Noua poliție a gândirii corporatiste este nemiloasă; ea nu acceptă scuzele, oricând de slugarnice și abjecte ar fi.

Poate că în viitor corporațiile vor avea departamente de „reeducare”, la fel ca în China sau în fosta Uniune Sovietică, pentru aceia care încă vor avea curajul să-și deschidă mințile și gurile.