Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția de frontieră a dat lovitura. Autocar burdușit cu marfă contrafăcută oprit la Giurgiu
Poliția de frontieră a dat lovitura. Autocar burdușit cu marfă contrafăcută oprit la Giurgiu

Poliția de frontieră a dat lovitura. Autocar burdușit cu marfă contrafăcută oprit la Giurgiu

O cantitate importantă de marfă contrafăcută, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, a fost confiscată de polițiștii de frontieră la Giurgiu. Peste 1.000 de articole de îmbrăcăminte, câteva sute de parfumuri, poșete și încălțări purtând numele unor firme de lux au fost găsite într-un autocar.

Polițiștii de frontieră care își desfășoară activitatea în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit mai mulți baloți cu marfă contrafăcută, într-un autocar. Un control asupra unui autocar care intenționa să intre în țară, a scos la iveală o operațiune de contrabandă cu produse falsificate.

Polițiștii au descoperit aproximativ 1.000 de articole vestimentare, câteva sute de parfurmuri, mai multe perechi de încălțăminte și poșete inscripționate cu numele unor mărci cunoscute.

„În cursul zilei de azi, în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România. Cu această ocazie, au fost descoperite, în cala autocarului, mai multe pungi din plastic de culoare neagră. Acestea conţineau 1.043 de articole vestimentare, 342 de parfumuri dar şi 116 articole de marochinărie şi încălţăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

 

Baloții de marfă contrafăcută aparțineau unui turc

În urma verificărilor s-a descoperit că toți baloții de marfă aparțineau unui pasager turc în vârstă de 34 de ani, care intenționa să le comercializeze. Polițiștii au evaluat mărfurile clandestine descoperite în autocarul de pasageri la suma de 105.000 de lei.

„Produsele sus-menționate, în valoare de aproximativ 105.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi introduse în camera de corpuri delicte din cadrul S.T.P.F. Giurgiu”, se precizează în comunicatul de presă.

Pasagerul turc este cercetat pentru punerea în circulație a unor produse falsificate, care îl prejudiciază pe titularul mărcii.

„În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul turc, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, se mai arată în comunicatul de presă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: