Evenimentul Zilei > Actualitate > Pokenul, cartea de vizită a viitorului
Pokenul, cartea de vizită a viitorului

Pokenul, cartea de vizită a viitorului

O carte de vizită electronică, care se poate actualiza ori de câte câte ori proprietarul doreşte prin conectare la computer, este disponibilă şi în România.

Vreţi să ţineţi legătura cu un prieten şi nu aveţi posibilitatea să-i notaţi coordonatele pe o foaie de hârtie, în telefon sau să-l căutaţi pe reţele de socializare on-line pentru a-i localiza profilul? Un nou gadget disponibil şi în România, numit Poken, stochează datele din cartea de vizită sau profilul de pe reţelele de socializare.

În plus, posesorii de astfel de cărţi de vizite care îşi schimbă datele de contact le trimit automat prietenilor care posedă un astfel de dispozitiv.

Carte de vizită şi cont din reţeaua de socializare

„Poken-ul este o punte între socializarea on-line şi socializarea traditională, faţă în faţă. Are atât o componentă fizică (aparatul căruia i se spune poken), cât şi o componentă digitală (cardul digital din portalul poken.com). Datele stocate se actualizează constant, pe măsură ce posesorul cardului digital Poken îşi modifică informaţiile de contact.

Practic, este o carte de vizită digitală la care poţi adăuga, pe lângă informaţiile standard prezente pe orice carte de vizită, şi conturile tale pe diverse reţele de socializare on-line ca Facebook ori Skipe”, afirmă Andra Ghiţulescu, managerul general al firmei Callatis Network, firmă care a adus în România acest produs.

Are mărimea unui breloc

Noul gadget, de mărimea unui breloc, e destinat socializării. Schimbul de cărţi de vizită digitale se realizează atingând „mânuţele” a doi pokeni.

Odată realizat transferul de informaţii, acestea pot fi accesate conectând pokenul prin USB la un computer cu acces la internet. „Astfel, fiecare posesor de poken îşi configurează pe portalul poken.com un card (o carte de vizită digitală) care poate conţine inclusiv profile de pe reţele de socializare on-line. Acest card va fi transmis de fiecare dată când posesorul poken-ului „dă poken” cu o altă persoană care are un astfel de gadget”, mai spune Andra Ghiţulescu.

Contactele acumulate sunt stocate cronologic într-un aşanumit „time-line” şi într-o bază de date uşor de administrat, ce poate fi exportată ulterior pe bază de V-Card în Outlook, Apple-Mail sau pe telefonul mobil.

Variantă haioasă pentru amici, serioasă în afaceri

Gadgetul este disponibil în două variante: PokenSpark – cu aspect trendy şi haios, şi PokenPulse – cu un aspect neutru, ce include şi un memorystick de 2 GB, fiind adecvat şi pentru o întâlnire de afaceri. „PokenSpark este accesoriul pentru gestionarea conexiunilor sociale – fără pix, fără hârtie şi fără introducere de date”, mai spune Andra Ghiţulescu.

PokenSpark nu necesită instalarea unui software sau driver şi poate fi folosit din secunda în care este cumpărat. Pentru a fi activat trebuie înlăturată bucăţica de plastic de pe USB.

Cealaltă variantă, PokenPulse, are toate funcţiile lui Poken- Spark. Însă, pe lângă faptul că este o carte de vizită digitală, PokenPulse poate fi folosit şi ca stick de memorie USB. „El dispune de o memorie flash de 2GB, mult spaţiu de stocare pentru date de contact şi de un firmware uşor actualizabil. PokenPulseTM nu necesită instalarea unui software sau drive”, mai spun reprezentanţii firmei care l-au adus în România.

Preţuri de la 73 de lei pentru un poken

Gadgetul este disponibil pentru vânzare on-line pe www. pokenmania.ro, www.epoken. ro, www.pokenstore.ro, www. ipoken.ro şi retail în The Place Concept Store, la preţuri începând de la 73 de lei.

„Noul gadget este o punte între socializarea on-line şi cea tradiţională – faţă în faţă.“,
ANDRA GHIŢULESCU, general manager firmă importatoare

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: