Pofta de sex vine mancand

Pofta de sex vine mancand

Ciocolata, laptele si uleiul de masline cresc libidoul.

Femeile au libidoul mai ridicat daca mananca ciocolata neagra, iar barbatii devin mai dornici sa faca dragoste daca se hranesc cu proteine din lapte, oua sau carne, arata un studiu realizat de cercetatorii americani, citat de publicatia „Daily Mail”.

Ciocolata creste secretia de dopamina si serotonina din creier, doua substante care dau organismului starea de bine, in timp ce proteinele maresc nivelul testosteronului din corp.

Tigarile si cafeaua ucid dorinta

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar daca apetitul sexual difera de la persoana la persoana, dieta va poate ajuta sa va imbunatatiti viata sexuala. Un studiu realizat de Serviciul de Sfaturi Nutritionale pentru Femei din SUA a aratat ca peste jumatate dintre femeile care isi pierdusera apetitul sexual si-au revenit repede datorita unui regim alimentar special, suplimentelor si sportului.

„Libidoul scade cel mai adesea din cauza stresului, aparitiei unui copil sau apropierii menopauzei”, spune Maryon Stewart, reprezentant al Serviciului de Sfaturi Nutritionale pentru Femei din SUA.

Printre alimentele care cresc libidoul se numara ciocolata neagra, uleiul de peste si fructele, datorita fructozei pe care o contin. Uleiul de peste contine doua substante active, numite EPA si DHA, care ridica nivelul dopaminei din creier. El se poate administra sub forma de capsule, cumparate de la farmacie.

Un efect similar are si ciocolata neagra: cateva bucatele, cu minimum 70% cacao, pot stimula buna-dispozitie. La capitolul „ceva dulce” sunt eficiente si fructele. Acestea contin acei derivati de zahar care se dizolva repede in sange si care pot crea rapid senzatia de bine. Evitati in schimb tigarile si cafeaua, deoarece acestea cresc starea de agitatie si de alerta.

Proteinele maresc nivelul de testosteron

Desi femeile sunt mai des afectate de scaderea libidoului, nici barbatii nu sunt intotdeauna scutiti de probleme. In cazul lor, mesele zilnice trebuie sa contina proteine (se gasesc in alimente precum lapte, oua, carne) in proportie de 30%, deoarece aceste substante maresc nivelul de testosteron. Desi este cunoscut drept „hormonul barbatiei”, aceasta substanta este prezenta in cantitati mici si la femei si le mentine apetitul sexual „viu”.

Tot pentru cresterea cantitatii de testosteron, nutritionistii americani recomanda grasimile, tot in proportie de 30% din mesele zilnice. Sunt de preferat cele obtinute din uleiul de masline, adaugat, de exemplu, la salate.

NEINFORMATI

52% dintre barbatii romani au disfunctie erectila

Peste jumatate dintre barbatii de toate varstele din Romania au disfunctii erectile si libidoul scazut. „In jur de 17% dintre barbatii romani au probleme de erectie usoare, 25%, moderate, iar 10%, severe”, apreciaza psihologul Sorina Cristea de la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Desi problemele erectile pot aparea chiar din adolescenta si se pot agrava cu varsta, doar 5% dintre barbatii afectati apeleaza la un doctor, arata statisticile. Restul fie refuza sa vorbeasca despre problema lor, fie folosesc leacuri naturiste.

„Barbatii romani nu sunt informati. Vin la consultatie la 40 de ani, cand poate nu mai am ce tratament sa le dau”, subliniaza Nicolae Calomfirescu, presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania.

Tratamentele pot fi facute si cu ajutorul suplimentelor naturale, dar numai daca acestea sunt recomandate de medic. Ieri a fost lansat si pe piata din Romania un produs natural contra disfunctiilor erectile. Efectele produsului Permen se vad dupa aproximativ trei saptamani de administrare, sustin producatorii.