Podul de la Brăila a fost inaugurat azi, 6 iulie. Circulația autoturismelor pe Golden Gate-ul de România se va face începând cu ora 13:00, La festivitatea de inaugurare au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, șeful Senatului Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Podul peste Dunăre de la Brăila este una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate în România și va fi deschis circulației de joi, 6 iulie, începând cu ora 13.00. La ceremonia de inaugurare a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au participat oamenii de la vârful politicii românești, precum Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu, premierul Marcel Ciolacu sau fostul premier Nicolae Ciucă. De asemenea, printre invitați s-au numărat și fostul premier Mihai Tuse și comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean.
Centrul Infotrafic al Poliției Române a transmis că pe podul de la Brăila va exista o restricție de viteză de 80 de kilometri la oră. De asemenea, de luni până vineri, în intervalul orar 21.00-06.00, circulația pe pod va fi suspendată. Circulația va fi deschisă în weekend-uri și sărbători legale chiar dacă acestea sunt zile din cursul săptămânii. Klaus Iohannis a declarat că podul de la Brăila este o dovadă că și în România există voința de a duce la bun sfârlit proiecte importante de infrastructură.
„Aceasta este cea mai amplă construcție ridicată în România în ultimele trei decenii și este al treilea pod ca mărime din Europa. Infrastructura de transport trebuie să rămână prioritatea zero a oricărui guvern, dar și a autorităților locale. Podul care intră astăzi în circulație reprezintă un prim pas deosebit de important în atingerea unor obiective privind conectivitatea, fluidizarea traficului de tranzit și siguranța rutieră”, a declarat Klaus Iohannis.
Podul de la Brăila descris ca „un pod al speranței”
De asemenea, Sorin Grindeanu a subliniat că România trece printr-un moment important în ceea ce privește infrastructura din țară. Ministrul Transporturilor a subliniat că puține persoane credeau în anul 2014 că Podul de la Brăila va fi deschis. „Suntem aici împreună să deschidem circulaţia pe acest pod care leagă cele trei regiuni istorice. Este un pod pe care l-aş numi un pod al speranţei, un pod al unirii, al speranţelor pentru toţii românii, pe care şi le-au pus locuitorii în această lucrare de infrastructură unică în România şi în sud estul Europei”, a spus Sorin Grindeanu.
Totodată, Marcel Ciolacu a spus că Golden Gate-ul de România este un model de investiție publică foarte important. „Prin inaugurarea acestui pod spectaculos, de altfel, România transmite Europei și lumii întregi un mesaj clar. Iar acest mesaj este că vrem, știm și mai ales putem să ne construim destinul ca o națiune europeană puternică și mândră! Cele 500 de milioane de euro investite în pod s-au întors, în mare parte, în economia românească – mai ales în această regiune. Beneficiare sunt familiile a mii de angajați de la companii din județe precum Brăila,Tulcea și Galați, care au lucrat și lucrează încă la finalizarea întregului obiectiv”, a spus Marcel Ciolacu.
Cât de important este Podul de la Brăila pentru România
Fostul premier Nicolae Ciucă i-a mulțumit comisarului european pentru Transporturi pentru sprijinul pe care România l-a primit să construiască acest pod. Fostul premier a mai adăugat că una dintre prioritățile coaliției de guvernare este devoltarea infrastructurii rutiere. „Este cel mai complex și cel mai important proiect românesc de infrastructură de după 1989. A ieșit un lucru trainic. Este un motiv de mândrie națională. România reia obiceiul proiectelor de mare anvergură, care nu rămân la sertar. Toți cei implicați am demonstrat că România poate construi spectaculos”, a declarat șeful Senatului.
Adina Vălean a declarat că se bucură că ea este cea care reprezintă Comisia Europeană la ceremonia inaugurare acestui pod. „Un proiect românesc de succes, în aceeaşi măsură un proiect european de succes. Cele aproape 50 de minute economisite în trecerea Dunării prin această nouă conexiune ne aşteptăm să ducă la dezvoltarea economică în regiune, pentru comunitatea de transportatori să aibă un impact pozitiv pentru regiunile Moldova şi Dobrogea. Podul pe care îl inaugurăm astăzi este unul dintre cele mai mari şi sofisticate tehnic din Uniunea Europeană şi demonstrează că România are capacitatea de a dezvolta proiecte complexe de infrastructură”, a declarat comisarul european pentru Transporturi.
[soc_slider_shortcode id="4404527"]