Evenimentul Zilei > Actualitate > POARTA IADULUI s-a activat ÎN URMĂ CU PATRU DECENII şi de atunci ZECI DE MII DE OAMENI se simt ATRAŞI DE ENERGIA BIZARĂ ce le poate PROVOCA MOARTEA la cea mai mică eroare | Foto galerie
POARTA IADULUI s-a activat ÎN URMĂ CU PATRU DECENII şi de atunci ZECI DE MII DE OAMENI se simt ATRAŞI DE ENERGIA BIZARĂ ce le poate PROVOCA MOARTEA la cea mai mică eroare | Foto galerie

POARTA IADULUI s-a activat ÎN URMĂ CU PATRU DECENII şi de atunci ZECI DE MII DE OAMENI se simt ATRAŞI DE ENERGIA BIZARĂ ce le poate PROVOCA MOARTEA la cea mai mică eroare | Foto galerie

Poarta iadului s-a activat în urmă cu patru decenii şi de atunci mii de oameni se simt atraşi de energia bizară care le poate provoca moartea la cea mai mică eroare.

În 1971, specialiştii sovietici deschideau „Poarta iadului”, iar la peste patru decenii de la acea decizie, flăcările încă ard şi astăzi. Este vorba despre un câmp de gaze naturale din Derweze, în Turkmenistan. Încercarea de exploatare a zăcământului a eşuat, iar de la acea eroare s-a creat un crater uriaş.

Geologii sovietici au decis să aprindă amestecul de gaze, care putea deveni foarte periculos din cauza toxicităţii. Numai că lucrurile nu au decurs aşa cum şi-ar fi dorit ei, iar gaura poreclită de locanici „Poarta iadului” încă arde şi în prezent.

Derweze este un sătuc în care locuiesc aproape 350 de oameni şi care a devenit celebru în toată lumea datorită uriaşului cerc de foc. „Poarta iadului” poate fi zărită de la kilometri şi este un adevărat obiectiv turistic în zonă. Zecii de mii de turişti din toată lumea vin să vadă grozăvia din deşertul Karakum.

Spectacolul oferit de gaura largă de peste 200 de metri şi care are o adâncime de peste 70 de metri se putea termina în 2010, când Gurbanguly Berdimuhamedow, preşedintele Turkmenistanului, a ordonat stingerea focului. Cum însă cu natura nu poţi impune chiar când doreşti, acest lucru nu s-a întâmplat.

Surse foto: bigthink.com, nationalgeographic.com, isciencetimes.com, dailymail.co.uk

ALTE GALERII FOTO CARE AU DEVENIT VIRALE LA ÎNCEPUTUL ANULUI:

Cine i-a văzut pe MĂSCĂRICII PLANETEI, nu s-a putut abţine de la întrebarea „DE CE AU FĂCUT ASTA?” Uluiala este maximă CÂND VEZI GESTURILE NEBUNEŞTI | Foto galerie

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.