Evenimentul Zilei > Actualitate > PNL vrea s-o pună la plată pe Clotilde Armand: „Trebuie să-și asume pe personă fizică aceste prejudicii”
PNL vrea s-o pună la plată pe Clotilde Armand: „Trebuie să-și asume pe personă fizică aceste prejudicii”

PNL vrea s-o pună la plată pe Clotilde Armand: „Trebuie să-și asume pe personă fizică aceste prejudicii”

PNL cere ca primarul Clotilde Armand să-și asume prejudiciile provocate de neplata facturilor către furnizorul serviciilor de salubritate, Romprest.

Organizația PNL Sector 1, condusă de Sebastian Burduja a publicat o scrisoare deschisă către cetățeni. Aceștia acuză incompetența și minciuna din Primăria Sector 1, în problema deșeurilor. Mai mult, liberalii cer ca primarului Clotilde Armand să i se impute prejudiciile de aproximativ 70 de milioane de lei pe care le-ar fi stabilit instanța pentru neplata facturilor către Romprest.

„Între timp, prin neplata facturilor legale, cu bun de plată, primarul încalcă legea, acumulează penalități și blochează ridicarea gunoiului. Nu spunem noi asta, justiția o spune. Acum câteva zile, justiția a decis prin hotărâre EXECUTORIE că primăria datorează peste 8 milioane de lei penalități pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie să își asume PE PERSOANĂ FIZICĂ aceste prejudicii”, se arată în scrisoarea PNL Sector 1.

Scrisoarea PNL vine după declararea stării de alertă

Scrisoarea „echipei PNL Sector 1”, reprezentată de Sebastian Burduja, vine la scurtă vreme după ce prefectul Capitalei a declarat stare de alertă în Sectorul 1.

În acest context, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri, 23 iulie, ora 12.00, o şedinţă de îndată a Consiliului Local. Cu acest prilej se va discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA.

Acesta este singurul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, de mandatare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti în vederea rezilierii contractului cu Romprest, a anunţat Primăria Sector 1.

Mesajul liberalilor către Cetățenii Sector 1

„SCRISOARE DESCHISĂ ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR SECTORULUI 1

Stimați cetățeni,

De luni de zile, sunteți supuși unui asediu constant al gunoaielor, mizeriei și șobolanilor. Dar cel mai mare pericol este INCOMPETENȚA soră cu MINCIUNA din primăria sectorului 1. De dragul circului mediatic, pentru a-și construi platforma pentru alegerile prezidențiale la care visează, primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele, sănătatea și calitatea vieții.

Știm că v-ați săturat până peste cap. Circul trebuie oprit, iar PNL nu va cădea în capcana unui populism ieftin, pe spatele dumneavoastră.

Aseară târziu, după orele 21, consilierii locali PNL Sector 1 au fost informați de o convocare pentru astăzi, orele 12, la o ședință extraordinară de îndată, cu un singur punct pe ordinea de zi: propunere de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate.

sebastian burduja lege anti-chiul
SEBASTIAN BURDUJA

PNL nu participă la ședința de reziliere a contractului cu Romprest

Stimați cetățeni, grupul consilierilor PNL Sector 1 este prezent în Primărie, dar NU se prezintă la această mascaradă, din următoarele trei motive simple:

1.Executarea contractului de salubritate ȚINE DOAR DE PRIMAR, iar primarul NU are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanței rezilierea contractului. Este liberă să facă pe cont propriu toate demersurile legale — și să și le asume. Astfel, ședința de azi este doar o nouă mare păcăleală, o diversiune prin care se încearcă manipularea dumneavoastră, stimați cetățeni, și pasarea răspunderii la Consiliul Local.

2.NU sunt întrunite condițiile LEGALE pentru reziliere. Este chiar concluzia departamentului juridic din subordinea primarului (culmea!), care arată că proiectul de HCL NU respectă condițiile contractuale (art. 22). E negru pe alb: înainte de reziliere in instanta, trebuie definitivata negocierea directa. Daca la 15 zile dupa negocierea directa nu se ajunge la un compromis, abia atunci se poate merge catre rezilierea in instanta. Dar Consiliul Local a mandatat deja de săptămâni bune primarul sectorului 1 să negocieze reducerea tarifelor. Știți ce a făcut? Ați ghicit: NIMIC.

3.Rezilierea ilegală înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet IRESPONSABIL, dar doamna Armand nu riscă nimic. Pentru că aruncă toată răspunderea pe Consiliul Local, iar prejudiciul va fi suportat finalmente tot de către dumneavoastră, cetățenii fără vină ai sectorului 1.

Liberalii vor continuarea contractului cu Romprest

În fine, chiar în decizia prefecturii de astăzi, privitoare la starea de alertă din sectorul 1, se spune foarte clar că trebuie să se asigure „posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către compania Romprest Service SRL”. Primarul Armand trebuie să își asume toate aceste demersuri, inclusiv riscurile încălcării legii și prejudiciile care vor decurge din aceste decizii.

Stimați cetățeni, angajamentul PNL este să vă apere interesele și să vă spună adevărul. Nu vă lăsați păcăliți. Cercetați adevărul și veți vedea că toată această situație este generată artificial de oameni care vor un singur lucru: să-și facă imagine pe spatele și pe nervii dumneavoastră. Nu le vom permite acest lucru.

Alături de dumneavoastră,

Echipa PNL Sector 1

PS Între timp, prin neplata facturilor legale, cu bun de plată, primarul încalcă legea, acumulează penalități și blochează ridicarea gunoiului. Nu spunem noi asta, justiția o spune. Acum câteva zile, justiția a decis prin hotărâre EXECUTORIE că primăria datorează peste 8 milioane de lei penalități pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie să își asume PE PERSOANĂ FIZICĂ aceste prejudicii”, se arată în scrisoarea PNL Sector 1.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.