PNL a inițiat procedurile de excludere din partid a deputatei Viorica Cherecheș, mama primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș.
PNL pregătește excluderea din partid a unui liberal de frunte. Este vorba despre Viorica Cherecheș. Liberalii maramureșeni au votat, în Comitetul Director Județean, cu majoritate covârșitoare, demararea procedurilor de excludere din partid a deputatei Viorica Cherecheș (mama primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș). Propunerea a fost făcută de președintele organizației, Ionel Bogdan, și a fost susținută prin vot de Comitetul Director.
Motivele prezentate de președintele PNL Maramureș sunt legate de neimplicarea Vioricăi Cherecheș în campania electorală recent încheiată și de prezența sa în această campanie alături de premierul Viorica Dăncilă și de președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
Decizia organizației PNL Maramureș urmează să fie supusă votului în Biroul Permanent Național al partidului, deoarece Viorica Cherecheș este deputat.
Momentul câștigării alegerilor europarlamentare a dat mari speranțe PNL. Liberalii vor să pună în practică rezultatele referendumului pe probleme de Justiție. După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că marți și miercuri convoacă la consultări toate partidele pentru a discuta despre aplicarea referendumului de duminică, liderul PNL a transmis un mesaj politicienilor.
„Să nu îndrăzniţi să vă opuneţi voinţei exprimate de cetăţeni! Voinţa exprimată de popor, care deţine suveranitatea şi care s-a exprimat în cadrul unui referendum constituţional, este obligatorie pentru toţi oamenii politici. Vă atrag atenţia că orice tentativă de a boicota punerea în practică a acestui referendum este neconstituţională şi vă va arunca în afara vieţii politice din România.”, a declarat Ludovic Orban.
Acesta a precizat că PNL este consecvent unor idei în acţiunea politică şi publică - toleranţă zero faţă de corupţie, integritate în exercitarea funcţiei publice, asigurarea unei justiţii independente care să poată să facă dreptate fiecărui cetăţean român, o funcţionare a puterii judecătoreşti constituţională ca o putere de sine stătătoare şi neintervenţia politicului în funcţionarea Justiţiei.