PNL și USR-PLUS și-au împărțit șefia comisiilor parlamentare SRI și SIE

PNL și USR-PLUS și-au împărțit șefia comisiilor parlamentare SRI și SIE Demnitari. Sursa foto. EVZ

PNL și USR-PLUS și-au împărțit șefia pentru comisiile parlamentare de control a activității celor două servicii se informații, SRI și SIE.

PNL și USR-PLUS și-au împărțit șefia comisiilor parlamentare de control a activității SRI și SIE.

Parlamentul a stabilit componența viitoarelor comisii de control care vor analiza activitatea serviciilor secrete. Reuniți în plen, parlamentarii au aprobat, miercuri, costituirea comisiilor de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii. De asemenea, în cadrul aceleași ședințe a fost stabilită comisia de control asupra activității Serviciului de Informaţii Externe. Vicepreședinte al acestei comisii a fost desemnat deputatul PSD Florin Silviu Hurduzeu.

Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI va fi condusă de senator liberal Ioan Cristian Chirteș. În componența acesteia au mai fost cooptați deputatul PNL Iulian Alexandru Muraru, deputatul PNL Răzvan Prişcă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din această comisie mai fac parte deputatul PSD Mitică-Marius Mărgărit, senatorul PSD Marius Alexandru Dunca, deputatul USR PLUS Teodor Lazăr, deputatul AUR Dorel Gheorghe Acatrinei și deputatul UDMR Csoma Botond. Acesta din urmă va îndeplini și funcția de secretar.

USR PLUS conduce comisia de control SIE

USR-PLUS și-a asumat conducerea Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SIE. Președintele acestui for este senatorul USR-PLUS Nicu Fălcoi. Senatorul PSD Felix Stroe, liderul organizației din Constanța, a fost desemnat vicepreşedinte, iar Antonel Tănase, deputat PNL, va îndeplini funcția de secretar.

Din comisia de control a SIE mai fac parte deputatul PSD Mihai Weber, senatorul PNL Liviu Dumitru Voiculescu, deputatul AUR Nicolae Roman şi senatorul UDMR Turos Lorand.

Vot secret cu buletine

Votul pentru desemnarea membrilor comisiilor de control a activității celor două servicii secrete a fost secret, cu buletine.

După vot, membrii celor două comisii au depus jurământul pentru păstrarea secretului. Prestarea acestuia este obligatorie dat fiind că la cele două comisii se lucrează cu documente și informații confidențiale. De asemenea, ei au trebuit să arate că nu au făcut parte din structurile fostei securităţi şi nici din cadrele active ale serviciilor de informaţii.

PNL și USR-PLUS și-au împărțit șefia comisiilor parlamentare de control a activității SRI și SIE.