În acest context, PNL a emis un comunicat în care critică refuzul lui Oprişan de a accepta cererea PNL de a sărbători la Vila Florica.

„Încep prin a readuce aminte că astăzi sărbătorim 144 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. La multi ani, România! La mulți ani, PNL! La mulți ani români! La mulți ani, dragi membrii, simpatizanți și susținători ai Partidului Național Liberal!

 

În această zi de aniversare am simțit ce înseamnă fața hâdă, fața mizerabilă a comuniștilor travestiți, a vechililor grupați în jurul lui Dragnea, care au întinat memoria Brătienilor și care au interzis conducerii Partidului Național Liberal, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, să aniverseze înființarea Partidului Național Liberal, la Vila Florica.

 

Am să le transmit un mesaj acestor vechili care umilesc românii în fiecare zi, că Mausoleul de la Mărășești nu este moșia lui Oprișan și că nu poate Oprișan să interzică Partidului Național Liberal, în an Centenar, să onoreze memoria românilor căzuți în bătăliile de la Mărășești, că Vila de la Florica nu este moșia PSD, Vila de la Florica aparține fiecărui român și de Vila de la Florica este legată istoria României, momente fundamentale care s-au petrecut în istoria României și că nu ne puteți interzice nouă, liberalilor, să cinstim memoria înaintașilor noștri și chiar dacă astăzi în mod abuziv nu ați permis Partidului Național Liberal accesul la Florica, în curând nu veți mai avea niciun fel de posiblitate de a comite abuzuri, se arată în comunicatul PNL

 Totodată, PNL acuză faptul că zece tineri de la Topoloveni au fost luaţi de jandarmi după ce au protestat împotriva PSD, la vizita de campanie a lui Liviu Dragnea

„Trotuarul de la Topoloveni pe care zece tineri au protestat și au fost săltați cu duba în mod abuziv și duși la secția de Poliție, doar pentru că au îndrăznit să-și manifeste public opozția față de Dragnea, nu este moșia voastră. Târgoviște, Cetatea de Scaun nu este moșia dumneavoastră ca să interziceți accesul românilor în Târgovșite atunci când țineți mitinguri electorale.  România nu este moșia dumneavoastră, nu este moșia în care să ne transformați pe noi, românii, în sclavi ai voștri, ci România este țara fiecărui român, atât a românilor din țară cât și a românilor pe care i-ați alungat în toate colțurile lumii, pentru că nu le-ați dat șansa să-și croiască un destin în România.

 

România asta, România oamenilor buni, România oamenilor corecți, România oamenilor care își iubesc țara, România asta se trezește și se revoltă. România asta o chemăm să vină la vot masiv și să-și arate puterea pe care o au, puterea de a schimba orice, puterea de a se opune abuzurilor, hoțiilor, comportamentului mizerabil al celor care conduc astăzi România”, se mai spune în comunicat.

 De asemenea, PNL susţine că România trebuie să fie condusă de „oameni corecți, de oameni competenți” pentru a ridica ţara la nivelul statelor avansate din UE

„Astăzi, când aniversăm 144 de ani, ne asumăm ca misiune pentru Partidul Național Liberal să trimitem la lada de gunoi a istoriei această clică de oameni fără Dumnezeu, de oameni care își urăsc țara, de oameni care își urăsc semenii lor, de oameni care fug de români, care se ascund de români în spatele cordoanelor de jandarmi, a gardurilor, a polițiștilor și a grupurilor de interlopi pe care îi pun să îi păzească.

 

România este țara oamenilor corecți, România este țara oamenilor care susțin destinul european al României. 

 

România este țara oamenilor care își doresc să trăiască într-o țară europeană, în care să fie tratați cu respect, în care demnitatea să le fie respectată, în care libertatea și drepturile să le fie respectate de toate instituțiile statului. Își doresc o Românie în care să nu mai fie umiliți de vechilii care ajung la putere în mod întâmplător, își doresc o Românie care să fie condusă de oameni corecți, de oameni competenți, de oameni care, într-adevăr au proiecte pentru a ridica România”, se mai precizează în comunicat

 În legătură cu referendumul care va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, PNL susţine că alianţa PSD-ALDE a ordonat instituţiilor publice să pună presiune pe oameni, pe angajații instituțiilor publice, să nu se prezinte la vot.

„Dragi români, pe 26 mai are loc un referendum vital pentru evoluția ulterioară a societății românești. Infractorii care s-au cocoțat în capul trebii fac tot ce pot pentru a împiedica exercitarea dreptului de vot, de către români la acest referendum. Au interzis președintelui să difuzeze un clip de îndemn la vot, au refuzat să acorde timpi de antenă pentru campania pentru referendum, folosesc instituțiile publice pentru a pune presiune pe oameni, pe angajații instituțiilor publice, să nu se prezinte la vot. Pun presiune asupra primarilor pentru a-i forța să se așeze în fața secțiilor de vot, pentru a-i împiedica să-și exercite votul, pe români.

 

Și-au instruit reprezentanții în secțiile de votare și președinții de birouri electorale de secții de votare, să nu dea buletinele de vot pentru referendum decât dacă sunt cerute în mod expres, să nu dea lămuriri cetățenilor care intră, atunci când își înregistrează prezența, că trebuie să voteze și la referendum. Au apelat la toate subterfugiile posibile pentru a-i împiedica pe români să participe la vot, la acest referendum.

 

La acest referendum, românii sunt chemați de președintele României și de Partidul Național Liberal, să decidă clar că amnistia și grațierea nu sunt permise în România, că cine fură va fi pedepsit, că orice deținător de putere care săvârșește un act de corupție, va fi pedepsit și nu are nicio șansă să scape.

 

La acest referendum, românii sunt chemații să decidă, să nu se mai permită Guvernului să emită OUG în domeniul justiției, călcând în picioare independența justiției, călcând în picioare drepturile și libertățile fundamentale ale României, călcând în picioare liberul acces al românilor la justiție, călcând în picioare toate principiile și valorile care stau la baza funcționării unei justiții chemate să facă dreptate în societate.

 

Nu vă lăsați manipulați, nu vă lăsați mințiți, nu vă lăsați intimidați, dragi români! Veniți la vot! Votați și veți vedea ce putere are votul vostru. Prin votul vostru, România poate să redevină o țară care să pună cinstea, corectitudinea și competența pe primul loc. Prin votul vostru puteți să garantați că România nu va mai fi condusă de clanuri interlope, de grupuri infracționale organizate, de oameni care confundă avutul public cu avutul personal, de oameni care își bat joc de munca fiecărui român.

 

Mai avem două zile până în data de 26 mai, PSD este deja în afara Europei, este ciumă roșie inclusiv pentru partenerii lor din cadrul Partidului Socialist European. Nu-i lăsați să scoată și România în afara Europei, nu-i lăsați să ne pună într-un război absurd cu partenerii noștri de la nivel european, nu-i lăsați să șubrezească poziția României la nivel european. 

Partidul Național Liberal este singura forță politică ce poate, astăzi, să pună PSD pe locul doi, ce poate să învingă acest partid toxic, acest partid care ține România de 30 de ani pe loc și care, astăzi, pune la îndoială destinul european al României.

 

Folosiți-vă puterea pe care o aveți, un vot schimbă tot, pic cu pic se face marea, vot cu vot garantăm schimbarea. Ieșiți masiv la vot și puneți punct acestei guvernări, care riscă să arunce România în prăpastie și votați Partidul Național Liberal la alegerile pentru Parlamentul European. Votați ,,DA,, la referendumul convocat de președintele României”, se mai spune în comunicat.

Iată comunicatul integral emis de PNL

 „(Pentru că este final de campanie, după ce ați avut aceste deplasări în țară, inclusiv mitingurile cu președintele Klaus Iohannis, considerați că ați reușit să convingeți, mai ales electoratul PNL să iasă la vot, mai ales pentru referendum?)

 

Puterea este în mâinile oamenilor. Noi am făcut o campanie directă, o campanie cinstită, o campanie onestă, în timp ce Dragnea s-a ascuns ca o găină fricoasă prin sediile de partid și chiar atunci când a încercat să scoată capul în lume, a fost păzit de cordoane de jandarmi, de forțe de ordine și a fugit de români. Dragnea, ca o găină fricoasă, a refuzat participarea la orice dezbatere, la orice confruntare publică cu reprezentanții Partidului Național Liberal, pitindu-se la ,,Viața Satului” sau la alte emisiuni regizate în care a transmis niște mesaje toxice și și-a aruncat asupra românilor veninul pe care l-a adunat în el.

 

Avem convingerea că românii, care dețin puterea pe 26 mai și care dețin puterea în fiecare zi a democrației românești, vor înțelege că nevoia de schimbare este uriașă și vor concentra voturile pe Partidul Național Liberal pentru că doar Partidul Național Liberal este forța care poate să învingă PSD și de altfel, singurul partid care s-a implicat din prima clipă, alături de președintele României, în campania pentru referendum, a fost Partidul Național Liberal, care, practic, a trebuit să suplinească prin munca extraordinară a membrilor și simpatizanților PNL, absența oricărei informații publice difuzate privitoare la referendum, ca urmare a obtuzității și a atitudinii profund antilegale a AEP, a CNA și a altor instituții publice din România. Avem încredere că românii vor fi alături de noi.

 

(Ce părere aveți despre anunțul făcut de UDMR privitor la ruperea protocolului de colaborare cu PSD și dacă în contextul acesta al alegerilor europarlamentare, dacă ați mai avut vreo discuție cu cei de la UDMR?)

 

Este un fake-news similar cu inaugurarea lucrărilor la drumul express Craiova-Pitești. UDMR a votat în mod constant cu Dragnea și cu Tăriceanu. Conducerea UDMR se confruntă, astăzi, cu o opoziție extrem de mare în rândul cetățenilor români de etnie maghiară, care sunt categoric împotriva poziției conducerii UDMR de a susține Guvernele PSD-ALDE. Este o mișcare de tip electoralist, care încearcă să creeze iluzia unei despărțiri dintre Kelemen Hunor și Liviu Dragnea.

 

Din punctul meu de vedere, voi avea încredere în această despărțire doar atunci când parlamentarii UDMR nu vor mai vota alături de parlamentarii PSD-ALDE și atunci când vor susține moțiunea de cenzură pe care o vor înainta parlamentarii Partidului Național Liberal după alegerile europarlamentare și referendum.

 

(Luați în calcul să aveți discuții și cu reprezentanții UDMR, după alegeri, pentru moțiunea de cenzură pe care doriți să o depuneți ?)

 

Vom discuta cu orice parlamentar și cu orice formațiune politică, alta decât PSD și de asemenea, cu orice parlamentar, în mod individual, din cadrul coaliției majoritare pentru a-i convinge, că interesul României este să scăpăm de acest clan, care a capturat România și care vrea să transforme România într-o moșie a unui grup de indivizi, care nu au nimic comun cu interesul general al României.

 

(Dacă PNL nu va obține scorul propus la alegerile pentru europarlamentare, luați în calcul să vă depuneți mandatul de președinte al Partidului Național Liberal ?)

 

Vă rog să citiți moțiunea câștigătoare la Congresul Partidului Național Liberal și veți vedea care sunt obiectivele actualei conduceri, câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare. Sigur că în această campanie am făcut tot ce a fost omenește posibil pentru a convinge românii să sprijine Partidul Național Liberal și să pună umărul la victoria Partidului Național Liberal împotriva PSD.

 

Am încredere în români, am încredere în discernământul cetățenilor români și sunt convins că vor susține masiv Partidul Național Liberal și că vor da votul lor ca o adevărată moțiune de cenzură împotriva actualei guvernări, care să lase fără niciun fel de legitimitate populară acest Guvern.

 

(Aveți un scor pe care vi-l propuneți?)

 

Cel mai bun scor posibil și îl vom obține.

 

(Nu aveți un pronostic pentru europarlamentare, dar pentru referendum?)

 

Ne batem până în ultimul moment, ca acest referendum să fie validat. V-am spus că încă din primul moment în care președintele a anunțat intenția de convocare a acestui referendum, Partidul Național Liberal a stat alături de președintele României și s-a implicat cu toată forța politică și organizatorică în susținerea acestui referendum. Am constatat cu tristețe că suntem singurul partid care ne-am înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a susține această campanie, care am deschis cont, care am efectuat cheltuieli pentru această campanie.

 

Din cauza asta, efortul pe care l-am făcut, cel puțin în ultimele 10-12 zile, a fost un efort dedicat în primul rând promovării referendumului, informării cetățenilor privitor la referendum, informării cetățenilor privitor la întrebările care sunt puse la referendum, care sunt consecințele în cazul validării acestui referedum, de asemenea, informării privitoare la modul în care decurge procedura de votare efectiv în secția de votat.

 

Încă o dată am anunțat că vom da în judecată și AEP-ul și reprezentații PSD-ALDE și UDMR din Consiliul Național al Audiovizualului, pentru faptul că au refuzat să realizeze un clip publicitar de informare a cetățenilor privitor la referendum, pentru faptul că au refuzat să acorde timpi de antenă, să ia decizia de alocare de timpi de antenă pentru campania pe referendum și de asemenea, pentru refuzul de a difuza ca clip de utilitate publică a clipului președintelui României.

 

Sunt atitudini fără precedent cu care nu ne-am confruntat niciodată la niciun referendum, indiferent cine a fost vreodată la putere, și arată ce înseamnă atunci când instituțiile statului sunt populate de slugile PSD și ALDE, care transformă aceste instituții ale statului în arme de luptă ale PSD împotriva cetățeanului, încâlcând grosolan legea și refuzând practic să asigure corecta informare a cetățeanului privitor la un scrutin atât de important cum este referendumul din 26 mai.

 

(Care ar fi consecințele nevalidării referendumului?)

 

Avem încredere că românii înțeleg  importanța acestui referendum, că românii nu se vor lăsa manipulați, nu se vor lăsa amenințați, nu se vor lăsa induși în eroare de toate tertipurile și toate practicile  neloiale, care au fost puse la cale de cei aflați la putere, că vor înțelege că de votul lor depinde ca România  să fie pe mâna oamenilor cinstiți și România să scape din mâna hoților”, se precizează în comunicatul PNL   

 

Te-ar putea interesa și: