Liberalii au intrat în linie dreaptă pentru o moțiune de cenzură, pe care au anunțat că o vor depune la 1 mai, dacă Guvernul Ponta nu decide reducerea CAS cu 5% la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit.
„BPN a decis să dispună ca grupurile parlamentare să pregătească până pe 30 aprilie textul unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Ponta-Ghiță-Hunor”, a spus Antonescu. Ieri, Camera Deputaților a a adoptat o Declarație prin care „se pronunță” pentru neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea CAS.
În mod paradoxal, depunerea unei moțiuni de cenzură a devenit problematică pentru liberali. Ieri, numărul parlamentarilor PNL a scăzut la sub o pătrime din numărul total al aleşilor, prin anunțarea demisiilor din Senat ale liberalilor Victor Ciorbea şi Iosif Secăşan. Numărul minim necesar pentru inițierea unei moțiuni de cenzură este de 143 de semnături, iar după excluderea lui Stroe, liberalii au rămas cu 140 de parlamentari. „De 4 semnături suplimentare se va face rost. Nu mă deranjează ca voturi să vină din orice direcție”, a punctat Antonescu.
Stroe, exclus din PNL
Fostul ministru de Interne Radu Stroe a fost exclus din PNL, după ce a fost acuzat, în repetate rânduri, că este prea apropiat de PSD. Printre cei care i-au luat apărarea în cadrul şedinței PNL de ieri, s-au numărat Daniel Chițoiu, Mircea Ionescu Quintus şi Victor Paul Dobre.
În ciuda scuzelor prezentate de Stroe colegilor săi, aceştia nu s-au lăsat înduplecați şi au decis excluderea sa. Stroe a amintit că este la a treia excludere din PNL. „Am fost exclus în noiembrie 1992 când domnul Radu Cîmpeanu a scos PNL din Convenția Democrată şi împreună cu domnul Valeriu Stoica am cerut demisia domnului Cîmpeanu. Măsura corespunzătoare a fost excluderea noastră. În aprilie ‚94 domnul Dinu Patriciu și Ludovic Orban m-au exclus pentru că am început negocieri de fuziune”, a mai spus acesta.