Evenimentul Zilei > EVZ Special > PNL în pragul exploziei. Klaus Iohannis s-a enervat și vrea să-l schimbe pe Ludovic Orban. Boc sau Cîțu?
PNL în pragul exploziei. Klaus Iohannis s-a enervat și vrea să-l schimbe pe Ludovic Orban. Boc sau Cîțu?

PNL în pragul exploziei. Klaus Iohannis s-a enervat și vrea să-l schimbe pe Ludovic Orban. Boc sau Cîțu?

Încep luptele în PNL. Ludovic Orban va avea un contracandidat puternic, așa cum anunța Rareș Bogdan. Peste care se va întinde umbra lui Klaus Iohannis.

Ieri, Ludovic Orban a anunțat că în septembrie va avea loc Congresul, cu prezența fizică a delegaților. Tot ieri liderii nemulțumiților, Emil Boc și Florin Cîțu s-au întâlnit pentru a pune bazele unui parteneriat împotriva lui Ludovic Orban.

Viitorul Congres al PNL va fi unul în care se vor confrunta două tabere. Una, favorită la această oră, este condusă de Ludovic Orban, iar cealaltă îl are în frunte pe Klaus Iohannis . Acesta este extrem de nemulțumit de liderul PNL și caută diverse formule pentru schimbare sa din fruntea liberalilor. Neînțelegerile între Ludovic Orban și Klaus Iohanis sunt mai vechi și provin din modul în care a fost gestionată pandemia, cu scandalurile legate de achizițiile de urgență. Dar și măsurile economice, destul de haotice, luate în plină criză sanitară.

Pe de altă parte, surse liberale din apropierea lui Orban, susțin că implicarea lui Klaus Iohannis în jocurile de putere din PNL vizează viitorul pe care încearcă să și-l construiască actualul președinte al României. Domnia sa aș dori ca după terminarea mandatului de președinte să se întoarcă în fruntea liberalilor, dacă este posibil chiar să devină prim-ministru. O strategie în care Ludovic Orban este un obstacol. Pentru că își dorește foarte mult puterea, dorește să candideze la președinție și, dacă va câștiga la Congres, nu va ceda ușor șefia liberalilor.

Cei care doresc să ne transmită informații din culisele politicii sau viața vedetelor pot trimite un mail la [email protected]

Confidențialitate garantată. Informațiile publicate vor fi recompensate.

[email protected]

Emil Boc, liderul Grupului din Ardeal

Emil Boc, fost prim-ministru și președinte al Partidului Democrat, actual primar al Clujului, este „împins” să candideze de către filialele din Ardeal ale PNL, extrem de nemulțumite de maniera în care a negociat Ludovic Orban împărțirea puterii cu UDMR și USR. Pentru prima dată, Clujul are un prefect UDMR, iar portofoliile cedate USR au slăbit puterea primului ministru Florin Cîțu.

Emil Boc a avut aseară prima ieșire publică, la Digi 24, încercând să lămurească circumstanțele candidaturii sale: „Florin Cîțu a preluat ștafeta de premier și confirmă în fiecare zi. Acesta este avantajul PNL, că are oameni care pot prelua ștafeta și pot merge mai departe. Florin Cîțu este viitorul, din punctul meu de vedere”, a comentat Emil Boc.

La insistențele DIGI 24, Emil Boc a adăugat că, după ce se va anunța data Congresului, își va exprima și el oficial opțiunea politică „în interiorul partidului”.

„Eu n-o să mă implic mai mult decât îmi permite funcția de primar, le datorez clujenilor votul de încredere pe care mi l-au acordat. Dar nu înseamnă că sunt în afara PNL. (…) Voi susține o echipă care să ducă România la nivelul următor. Cîțu are multe argumente care conving că poate duce și partidul și România spre Europa”, adăugat Boc.

Ce a spus despre Orban?

„ Orban ca premier și-a făcut datoria, a dus țara într-un moment greu de criza și a terminat în picioare bătălia. Dar eu am spus că, dacă se adâncea pandemia, aveam recesiune. Acum, mă bucur că avem un premier ca Florin Cîțu care înțelege și știe cum să gestioneze economia țării. Din punctul meu de vedere, da, Florin Cîțu ar trebui să candideze la președinția PNL. O competiție în PNL este binevenită. Partidul are nevoie de o confruntare ideologică, de un lider care să unească, nu să dezbine, să formăm o echipă puternică, să aducem românii acasă, pentru că resursa umană este cea mai importantă pentru țară (…)”, a completat Boc.

Citind printre rânduri se poate înțelege că Ludovic Orban a gestionat prost economia…

Un argument puternic în favoarea lui Florin Cîțu la viitorul Congres. Sau în favoarea lui Emil Boc. Depinde pe cine va alege Klaus Iohannis.

Cei care doresc să ne transmită informații din culisele politicii sau viața vedetelor pot trimite un mail la [email protected]

Confidențialitate garantată. Informațiile publicate vor fi recompensate.

[email protected]

Gelu Diaconu, are o altă versiune

Operatiunea “Citu reloaded”. Sa tot fie vreo doua luni de cand in laboratoare se lucreaza cu ravna la a noua imagine pentru Citu Florin Vasile (asa cum apare in actele LOR)!
Ne scoate din pandemie, ne vaccineaza performant, nu creste taxele, nu taie pensii/salarii oricat de speciale ar fi, e alintatul pietelor financiare de unde ia bani cu toptanul la dobanzi “avantajoase”, se bate cu “ioropenii “ pentru PNRR, se plimba singur in parc (cu santinelele deghizate in arbusti), ba chiar si-a reamintit ca e rocker anti-“aerian” (foo/ufo-fighters)…
In fapt, aceeasi “praduitori “/securistoizi din presa mainstream, care se mai incolonasera in spatele multora, inclusiv al duamnei Dancila, s-au pus pe treaba. Miza?…alegerile din PNL.
Nu va grăbiți sa trageți vreo concluzie.
Nu îl va bate pe Ludovic niciodata in lupta din partid! Dar, împins in fata de Alina, sotia prietenului lui, cu imaginea rebrenduita, va cere la schimb functia mult râvnita: guvernator BNR.
Intre timp aceeași prieteni lucreaza sa îl consacre pe Mugur Isarescu drept turnător de poliție politica…și uite așa va se va elibera sinecura!
Pariază cineva contrariul?

Cei care doresc să ne transmită informații din culisele politicii sau viața vedetelor pot trimite un mail la [email protected]

Confidențialitate garantată. Informațiile publicate vor fi recompensate.

[email protected]

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: