PNL critică, în același timp, atitudinea UDMR, partid acuzat de complicitate la un demers menit să îi ajute în instanță pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, susțin liberalii.

„Astăzi, Partidul Național Liberal va ataca la CCR mai multe acte normative adoptate pe repede înainte de Camera Deputaților ieri. Vom ataca la CCR modificările la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Considerăm inadmisibil ceea ce a făcut majoritatea parlamentară PSD-ALDE și tragem din nou un semnal de alarmă, că nicio modificare la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală nu ar fi trecut fără complicitatea UDMR și a celor 8 reprezentanți PSD, care reprezintă minoritățile naționale, care au devenit complici la săvârșirea de infracțiunea prin votul pe care l-au acordat ieri.

 

Readuc aminte că nesimțirea și disperarea celor doi lideri ai coaliției majoritare, Dragnea și Tăriceanu, s-a manifestat prin adoptarea unor modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală, care sunt făcute special pentru ei, pentru Liviu Dragnea și pentru Tăriceanu.

 

Se știe foarte clar că Liviu Dragnea este subiectul unui al doilea proces după condamnarea din dosarul referendumului, a fost condamnat de instanța de fond într-un alt dosar, urmând ca pe 20 mai instanța de apel să dea verdictul definitiv.

 

De asemenea, se știe că de 6 luni, majoritatea PSD-ALDE blochează votul în Senat la cererea de urmărire penală formulată de DNA prin Procurorul General, contra Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

 

Modificările Codului Penal și modificările Codului de Procedură Penală sunt făcute special pentru a încerca să-i scape de pedeapsă pe acești doi cetățeni, care folosesc puterea politică care le-a fost acordată prin votul cetățenilor în decembrie 2016, nu pentru a îmbunătății viața românilor, ci pentru a-și rezolva problemele penale personale.

 

 

De asemenea, vom ataca la CCR, tot în cursul zilei de astăzi, o lege scandaloasă inițiată și sprijinită de PSD-ALDE, evident și de UDMR și de alții, care ce credeți că vor să facă, să instituie un paradis fiscal pe Lacul Belina, deci domnul Șerban Nicolae, știți că criminalii au obiceiul de a se întoarce la locul comiterii faptei, după ce DNA e demarat o anchetă privitoare la toate fărădelegile comise pentru transferul in administrare privată a unui firme în care este implicată familia lui Liviu Dragnea a Belinei, iată, că vin și încearcă adopte un act normativ, care pur și simplu vrea să transforme în paradis fiscal toată vecinătatea Lacului Belina. Atâta nerușinare și lipsă de decență rar mi-a fost dat să văd vreodată. Adică, băieții aceștia vor să facă cazinouri, din astea de păcănele, vor să facă în zona Lacului Belina, vor să pună ei pe picioare niște afaceri, care, probabil, sunt pregătite din timp și nu vor să plătească taxe și impozite, adică tot o formă de amnistie fiscală așa cum bate toba de 2 ani de zile PSD pentru niște investitori, care, evident, unde vor să investească oamenii respectivi, Lacul Belina.

 

Nu în ultimul rând, vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în țară dacă vă aduceți aminte, Ministrul Economiei Bădălău  întrebat fiind ce o să faceți cu aurul României, o să facem ghiuluri și inele, asta a declarat domnul Bădălău și noi nu vrem ca aurul din rezerva națională a României să încapă pe mâinile lui Bădălău, Vâlcov, Dragnea, ca băieții ăștia să facă ce vor cu acest aur, eventul să-l transforme așa cum a declarat domnul Bădălău, în ghiuluri și inele. Deși acest act normativ îl vom ataca la CCR readuc aminte că, majoritatea guvernamentală este obsedată de doi ani și jumătate să modifice Codul Penal și Codul de Procedură Penală, evident, cu același scop, să-i scape de condamnare pe potentații, care au comis infracțiuni și care încearcă să folosească puterea politică pentru modificarea Codului Penal. La ultima modificare a Codului Penal, Partidul Național Liberal alături de Președintele României au atacat la CCR modificările și din 48 de modificări atacate, 34 au fost declarate neconstituționale. În ceea ce privește codul de Procedură Penală din 96 de modificări, care au fost atacate la CCR, 64 au fost declarate neconstituționale, cam acesta este felul în care legiferează actuala putere sub controlul direct al lui Dragnea prin intermediul lui Nicolicea, Florin Iordache, Șerban Nicolae habar nu au de Constituție, calcă în picioare Constituția României, toate Tratatele la care este parte România, în special Tratatul Uniunii Europene. De asemenea, toate reglementările internaționale și reglementările la nivel european.

 

Considerăm că, aceste modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală nu pot să intre în vigoare, mai ales în contextul în care ele sunt date special, cu dedicație pentru cei doi care conduc coaliția guvernamentală, Dragnea și Tăriceanu, modificările având un impact direct asupra procedurilor penale în care sunt implicați cei doi.

 

 

Te-ar putea interesa și: