Evenimentul Zilei > Politica > PNL dinamitat din interior înainte de consultările cu Iohannis. Raluca Turcan tună și fulgeră
PNL dinamitat din interior înainte de consultările cu Iohannis. Raluca Turcan tună și fulgeră

PNL dinamitat din interior înainte de consultările cu Iohannis. Raluca Turcan tună și fulgeră

Președintele PNL, Florin Cîțu și echipa cu care a mers la negocierile cu PSD, pentru formarea viitorului guvern trebuie să demisioneze. Numeroase voci din rândul liderilor PNL acuză rezultatele proaste obținute în urma discuțiilor pentru formarea viitorului guvern, alături de PSD și UDMR.

Președintele PNL, Florin Cîțu, este desființat de liderii partidului pentru rezultatul obținut la negocierile cu PSD și UDMR, pentru formarea viitorului guvern. Ministrul demis al Muncii, Raluca Turcan, a transmis colegilor de partid un mesaj extrem de dur în care își exprimă nemulțumirea față de rezultatul negocierilor cu PSD. Acuzațiile îl vizează direct pe Florin Cîţu, președintele partidului. Raluca Turcan îl acuză de minciuni și îi cere demisia împreună cu toată echipa de negociere.

„Mandatul lui Florin Cîţu nu a fost decât un şir de minciuni, greşeli şi jocuri personale. Aş spune că e de domeniul patologicului. Florin, iţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toţi se prind, îţi garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, preşedintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un şir de minciuni.  Şi nu numai de minciuni dar şi de lipsă de responsabilitate!”, a transmis Raluca Turcan în mesajul său.

Actualul ministru demis al muncii, îl acuză pe Florin Cîțu că a negociat doar în interesul său și că nu a avut nici un criteriu obiectiv cu privire la propunerile de miniștri.

Raluca Turcan acuză manipularea și fraudarea votului dat de membrii PNL în structurile de conducere cu privire la negocierile pentru formarea viitorului guvern.

Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Mesajul transmis de Raluca Turcan

„Dragi colegi,

Am decis să nu particip la această şedinţă întrucât votul mi-a fost deja deturnat o dată, şi doresc să nu se mai întâmple lucrul acesta din nou. Doresc însă să cunoaşteţi părerea mea despre evenimentele în desfăşurare. Consider că echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregătit o garnitură şi o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD.

În primul rând s-a plecat la drum cu o minciună. Şi un vot manipulat ordinar. Nu, nu mă refer la Congres, ci la votul pentru a încerca negocieri şi cu unii şi cu alţii. Votul meu şi al altora a fost folosit doar pentru a negocia cu PSD. Şi doar în folosul unui grup extrem de restrâns.

A fost o fraudă asupra votului colegilor.

Din tot ce am citit în presă, nu am văzut nicio idee politică, de viziune, de la negociatorii partidului pe care să o vedem transpusă în avantajul politic al PNL! PSD-ul v-a dat în fiecare zi teme, la care voi reacţionaţi.

sursa: Arhiva EVZ

Este puţin spus că s-a negociat în genunchi.

Mandatul lui Florin Cîţu nu a fost decât un şir de minciuni, greşeli şi jocuri personale. Aş spune că e de domeniul patologicului.

Florin, iţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toţi se prind, îţi garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, preşedintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un şir de minciuni.  Şi nu numai de minciuni dar şi de lipsă de responsabilitate!

Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook.

Cu toţii i-am reproşat lui Orban că nu a negociat în interesul partidului. Dacă el nu a făcut-o, voi în interesul cui aţi făcut-o? Cu siguranţă nu al PNL! Când am fost convinsă că negocierea lui Ludovic cu USR e proastă, m-am ridicat de la masă. La fel şi Rareş, şi Robert, şi ceilalţi mi-aţi dat dreptate.

Cum arată negocierea făcută de voi, comparativ cu negocierea lui Orban?

Eu atunci m-am ridicat şi am plecat. Voi ce aţi făcut acum? V-aţi milogit la Ciolacu să prindeţi un colţ de pâine. Vă cer să ieşiţi voi acum public, să spuneţi că aţi negociat mai bine ca Orban! În aceste negocieri, preşedintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O să le aflăm, cu siguranţă! Dar cu un preţ prea mare plătit de partid.

Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniştri. Niciunul. Aţi ignorat până şi cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele în alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat). Şi-atunci, vă miraţi că PNL se confruntă cu un asemenea val de critici, câta vreme voi acţionaţi în afara unei legitimităţi politice fireşti?

Închei spunând, momentul acesta este o ruşine pentru PNL şi cred că Preşedintele PNL ar trebui să-şi depună demisia, împreună cu echipa de negociere!

Votul meu este împotirvă”, a transmis Raluca Turcan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.