Evenimentul Zilei > Politica > PNL dă timp de gândire celor de la USR PLUS. Ce se întâmplă cu criza politică
PNL dă timp de gândire celor de la USR PLUS. Ce se întâmplă cu criza politică

PNL dă timp de gândire celor de la USR PLUS. Ce se întâmplă cu criza politică

PNL îi curtează pe cei de la USR PLUS, cerându-le să vină la discuții pentru refacerea coaliției, dar nu acum, ci peste o săptămână.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a reluat discursul prin care îi îndeamnă pe cei de la USR PLUS să se întoarcă la masa negocierilor pentru refacerea coaliției.

„Prima noastră opțiune a rămas, rămâne și va rămâne indiscutabil refacerea coaliției cu USR PLUS, pentru a continua ceea ce am început și din păcate s-a gripat puțin în ultima perioadă”, a declarat Rareș Bogdan.

Potrivit spuselor sale, discuțiile vor fi reluate după congresul celor de la USR PLUS care a fost programat pentru sâmbătă, 3 octombrie. Rareș Bogdan se declară convins că cei din USR vor ceda și vor reveni în condițiile puse de PNL. Aceasta, în ciuda declarațiilor liderilor partidului care spun că nu-l vor accept ape Florin Cîțu ca premier în continuare.

„Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS, dar n-o să venim acum zi de zi să le solicităm asta, pentru că înțelegem că sunt într-o retorică internă de campanie, vom discuta cu domniile lor după data de duminică, atunci când se încheie votul și la USR PLUS, cu noul președinte ales, fie că e domnul Barna, fie că e domnul Cioloș, dar și cu întreaga echipă de acolo și prima noastră opțiune a rămas, rămâne și va rămâne indiscutabil refacerea coaliției cu USR PLUS, pentru a continua ceea ce am început și din păcate s-a gripat puțin în ultima perioadă”, a declarat Rareș Bogdan, la RFI.

Dacian Ciolos, Dan Barna

Liderul PNL propune amânarea discuțiilor cu USR PLUS

În ciuda declarațiilor ferme ale lui Dan Barna și Dacian Cioloș care susțin că nu vor accepta o discuție cu PNL dacă Florin Cîțu va rămâne premier, Rareș Bogdan este convins că aceștia vor ceda. Liberalul propune ca discuțiile pentru refacerea coaliției să fie amânate după congresul USR PLUS. Aceasta în condițiile în care guvernarea a fost blocată de congresul PNL, până acum.

„Haideți să discutăm cu domniile lor după data de luni, adică exact peste o săptămână și sunt absolut convins că își vor nuanța puțin poziția sau cel puțin se vor așeza la masă, sunt convins că nu vor refuza să stăm la o masă, pentru a relua dialogul și pentru a găsi formula optimă pentru revenirea la guvernare.

Noi mai ales acum după ce premierul Cîțu a fost ales președinte al PNL, vă dați seama, deci a fost încărcat și cu forța președintelui de partid, cu forța PNL, nu avem nici un motiv să renunțăm la domnia sa (…). La noi, situația este clară în ceea ce-l privește pe domnul Cîțu, nu dăm nici un pas înapoi. Cred că va trebui să discutăm extrem de serios pe un calendar de reforme, pe un calendar de proiecte”, a spus Rareș Bogdan.

Florin-Citu

Rareș Bogdan respinge o colaborare cu AUR

Liderul PNL a comentat și declarațiile lui Florin Cîțu cu privire la faptul că va negocia cu orice partid, inclusiv PSD și AUR, pentru a se menține la guvernare cu orice preț. El spune că nu se dorește o colaborare cu AUR, dacă varianta negocierilor cu USR PLUS, pentru refacerea coaliției vor eșua.

„Nu discutăm deloc, nu vrem nici un fel de colaborare, respingem după model germanic (…), respingem categoric orice fel de aliere, chiar și într-un scop politicianist, mărunt, de tip moțiune de cenzură sau trecerea unei legi, cu cei de la AUR”, a mai spus Rareș Bogdan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: