Editura Evenimentul si Capital

PNL are nevoie de înnoire, generaţia din care fac parte şi eu şi Ludovic Orban trebuie să susţină oameni mai tineri

Senatorul Ion Marcel Vela
Autor: | | 0 Comentarii | 508 Vizualizari

Senatorul Ion Marcel Vela apreciază că dezbaterea provocată de cei trei candidaţi la preşedinţia PNL este una benefică pentru viitorul formaţiunii.

Exista o falie între vestul şi sudul ţării şi între susţinerea pentru cei doi candidaţi Cristian Buşoi şi Ludovic Orban ?

Nu există nicio falie în PNL. PNL abia a ieşit dintr-un proces de fuziune foarte anevoios, care ne-a costat scump, trebuie să fim uniţi, iar congresul trebuie să aducă nu doar dezbatere, ci şi unitate. Chiar şi cei mai pasionaţi suporteri ai candidaţilor ştiu că menirea discuţiei interne este să găsească soluţii, nu să sape tranşee. Avem nevoie de o dezbatere onestă şi calmă, noi cu noi înşine, şi asta facem acum în partid. Şi Cristian Buşoi şi Ludovic Orban şi Viorel Cataramă au creat o discuţie care era utilă mai de mult PNL şi mă bucur că această discuţie se poartă acum şi că cei trei colegi ajută fiecare purtarea dezbaterii.

Cum vedeţi situaţia din PNL în acest moment ? După această lună de dezbatere internă, credeţi că PNL va ajunge la o soluţie de creştere după Congres ?

Ca liberal cu, cred eu, multă experienţă în partid, pot spune că PNL avea nevoie ca de aer de o clarificare de direcţie. După 12 ani în administraţia locală, ca primar al Caransebeş, am făcut o predare de ştafetă la primărie, către un coleg mai tânăr. Am trecut prin toate etapele politice în partid şi vorbesc deci în cunoştinţă de cauză şi îmi dau seama cât de importante sunt şi analiza internă şi înnoirea. PNL are nevoie de o schimbare de direcţie şi înnoire care să dea partidului un drum crescător. Şi cred că este nevoie de experienţa generaţiei mele, dar noi trebuie să susţinem oameni mai tineri din partid să se afirme.

Nu credeţi că discuţia din partid este mai mult internă şi este nevoie să fie deschisă mai mult şi către publicul din afara partidului ?

Este o discuţie despre problemele din partid şi atunci poate este mai orientată spre interior, dar trebuie să ţinem cont că PNL are nevoie să-şi recupereze electoratul pierdut din 2015 încoace. Iar pentru a-i readuce pe aceşti oameni spre partid este nevoie să purtăm discuţia în partid, nu doar cu atenţie spre cei 5000 de delegaţi care votează la Congres, cât mai ales către cei 15%-20% din electorat care trebuie să-i convingem să ne susţină din nou. Le spun tuturor colegilor mei, mai ales oamenilor cu experienţă în administraţia locală, că congresul este un pas dintr-un drum mai lung şi este bine să facem congresul cu ochii pe viitor, nu gândindu-ne doar pentru prezent.

De ce îl susţineţi pe Cristian Buşoi şi nu Ludovic Orban sau Viorel Cataramă ?

Sa NU mai faci asta, cand te spovedesti! Pacatul pe care nici nu il stiai!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI