Liberalii îi cer ministrului Apărării, Adrian Țuțuianu, să prezinte o foaie de parcurs concretă pentru programele de modernizare a Armatei în 2017. Ei susțin că există suspiciuni că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să sacrifice fondurile alocate înzestrării Armatei ca să acopere găurile la bugetul de stat, a acuzat președintele Comisie de Apărare a PNL, Ovidiu Raețchi.
„Există speculaţii că Dragnea urmărește să sacrifice fondurile destinate înzestrării Armatei pentru a acoperi găurile din bugetul de stat şi pentru a satisface o parte din promisiunile din campania electorală. Introducerea de noi taxe şi impozite, majorarea accizelor la carburanţi sau ordonanţa de urgenţă prin care contribuţia la Pilonul II de pensii va fi redusă se înscriu în aceeaşi logică a disperării economice. De aceea, solicit ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, să prezinte o foaie de parcurs concretă cu cheltuielile de modernizare din anul 2017. E o chestiune de siguranță națională și cred că Armata Română merita un răspuns”, a afirmat Raețchi la evenimentul „Zilele Securității Naționale” desfășurat la Venus.
Deputatul liberal a adăugat că guvernarea PSD întârzie cu măsurile de înzestrare a Armatei române, cu toate că social-democrații și-au luat acest angajament în fața partenerilor internaționali.
„În ciuda angajamentelor publice pe care şi le-a luat în faţa partenerilor internaţionali, guvernarea PSD înregistrează întârzieri la capitolul care priveşte modernizarea Armatei. Vedem un lung şir de declaraţii publice şi întâlniri de PR, dar nu știm încă clar ce vom cheltui în 2017. Guvernul anunță contracte, dar fără un orizont clar de timp; uneori, chiar producătorii neagă existența unor acorduri ferme. În aceste condiţii, sunt îngrijorări că, până la finalul anului, guvernarea Tudose-Dragnea nu va reuşi să demareze niciunul dintre cele 8 programe de înzestrare ale Armatei, aprobate de Comisiile de Apărare din Parlament. Greutatea cu care s-au desfăşurat procedurile parlamentare şi amânările Ministerului Apărării în adaptarea Planului de înzestrare a Armatei României 2017 — 2026 la prevederile Acordului politic național de alocare a 2% din PIB pentru Apărare nu sunt de bun augur”, a conchis Ovidiu Raețchi.