PNL acuză formarea unei coaliții toxice care pune bețe în roate guvernării. Crizele care amenință România

PNL acuză formarea unei coaliții toxice care pune bețe în roate guvernării. Crizele care amenință România Rareș Bogdan. Sursa foto: EVZ

Rareș Bogdan, europarlamentar, a avut un discurs dur la adresa partidelor care s-au aliat și care încearcă să dea jos Executivul condus de Florin Cîțu.

Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a acuzat, joi, că AUR, PSD şi USR au format o coaliţie toxică” iar liderii acestor partide care se află în Opoziţie s-au întâlnit pentru „a pune pe butuci Guvernul”.

Rareș Bogdan nu crede că Executivul condus de Florin Cîțu o să cadă

Europarlamentarul nu crede că există șanse pentru ca Executivul condus de Florin Cîțu să cadă în urma unei moțiuni de cenzură. Nu cred că va pica Guvernul. Dacă coaliţia haosului care s-a format în jurul AUR, PSD şi USR, o coaliţie toxică, complet nefirească, vor înţelege că, în momentul ăsta, pentru români nu este jocul politicianist. Trebuie să se gândească la criza energetică, la acest val patru pe care îl traversăm din plin, la rezolvarea problemelor din ATI.

Vedeţi că premierul a alocat 460 de milioane din Fondul de Rezervă pentru achiziţia de Remdesivir, de tratament cu anticorpi monoclonali, după modelul american, 60.000 de doze. A alocat bani pentru creşterea numărului de ATI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă vor înţelege că trebuie să implementăm banii din PNRR, pe care tocmai l-am semnat, atunci vor avea o doză de responsabilitate şi nu vor lăsa România în prag de iarnă fără Guvern”, a afirmat Rareș Bogdan la România TV.

„Vom vedea cum acţionează domnii Cioloş, Barna şi Ciolacu şi domnul Simion, dacă şi-au dat mâna şi dacă este real că s-au întâlnit pentru a pune pe butuci Guvernul. Dacă asta vor, noi îi anunţăm că nu vom părăsi guvernarea. Ne simţim responsabili în faţa românilor.

„Avem alocaţi 295 de milioane de euro pentru marii consumatori”

Am venit cu măsuri pe care le continuăm: 25% reduceri la factură, ceea ce este extrem de important, mai exact 18 bani pe kilowatt la factura de energie electrică, la consumatorii casnici, respectiv 25% la facturile la gaze pentru locuinţele până în 120 de metri pătraţi.

Avem alocaţi 295 de milioane de euro pentru marii consumatori. Căutăm soluţiile pentru microîntreprinderi”, a mai spus Rareș Bogdan.