Evenimentul Zilei > Politica > UPDATE. PNL a decis să nu-l susțină pe premierul desemnat, Dacian Cioloș. „USR a avut un singur obiectiv”
UPDATE. PNL a decis să nu-l susțină pe premierul desemnat, Dacian Cioloș. „USR a avut un singur obiectiv”

UPDATE. PNL a decis să nu-l susțină pe premierul desemnat, Dacian Cioloș. „USR a avut un singur obiectiv”

În cadrul unei ședințe ce a avut loc, vineri, reprezentanții Partidului Național Liberal au decis să nu îi acorde sprijinul lui Dacian Cioloș, premierul desemnat.

Prima reacție a lui Dacian Cioloș după ce PNL a anunțat că nu-l susține pentru șefia Guvernului

„Din momentul în care am făcut o propunere de prim-ministru, USR a avut un singur obiectiv, acela de a forma cât mai repede un Guvern cu puteri depline care să ofere soluții pentru combaerea pandemiei, pentru rezolvarea crizei prețurilor energiei și pentru reformele din PNRR.

În acest sens, am propus să refacem Coaliția cu PNL și UDMR plecând de la un program pe care l-am propus cu soluții concrete legate de prețurile la energie, pentru combaterea pandemiei și PNRR. Din păcate, am constatat și astăzi că PNL refuză deocamdată o negociere cu premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis și nu pot să fac decât un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un Guvern.

Eu sper să putem găsi soluția”, a declarat Dacian Cioloș.

Reuniți vineri, în cadrul unei ședinte, liderii Partidului Național Liberal (PNL) au decis să nu îl susțină pe Dacian Cioloș, premierul desemnat, pentru a forma noul guvern.

Dacian Cioloș nu va fi susținut de Partidul Național Liberal

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a cerut părerea colegilor de partid, în şedinţa de astăzi, referitor la acest subiect. Conform surselor participante, nimeni din cei de acolo nu au susţinut formula Dacian Cioloş premier, anunță jurnaliștii de la Antena 3

Astfel, în prezent, toţi cei din PNL au spus nu în privinţa posibilului vot în favoarea lui Dacian Cioloş premier.

Surse din cadrul PNL şi USR susţin că Dacian Cioloş a sunat la liberali şi le-a spus că e gata să se retragă din postura de premier desemnat, dacă PNL vine cu o altă propunere. Dacian Cioloş a şi nominalizat câţiva posibil candidaţi. Dacian Cioloş a avansat şi câteva nume, printre care Lucian Bode, Ilie Bolojan – preşedintele CJ Bihor, Emil Boc şi Rareş Bogdan. Confirmarea a venit de la Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „PNL va demara negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR”

„USR e parte a unei majorități alături de PSD și AUR. Votul politic al USR la moțiune a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR, PSD și AUR. PNL îi solicită lui Dacian Cioloș să discute în primul rând cu PSD și AUR.

Dacă USR nu reușește să coalizeze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR”, a declarat, vineri, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL, Florin Cîțu, președintele partidului.

„Am decis să susținem în Parlament demersurile pentru folosirea certificatului verde, cu excepția activităților economice esențiale. Îmi asum acest risc politic, dar e soluția de a menține economia deschisă, fără lockdown”, a mai anunțat, astăzi, premierul interimar al României.