Evenimentul Zilei > Politica > PNL a decis: continuă negocierile cu PSD. Lista cu miniștrii propuși din partea liberalilor
PNL a decis: continuă negocierile cu PSD. Lista cu miniștrii propuși din partea liberalilor

PNL a decis: continuă negocierile cu PSD. Lista cu miniștrii propuși din partea liberalilor

În ciuda neînțelegerilor de la ultimele discuții, PNL a decis, în şedinţa de vineri seară, să continue negocierile cu PSD. Surse politice spun că liberalii și-au fixat ca obiectiv să obţină Ministerul Dezvoltării sau Ministerul Transporturilor.

Calculele liberalilor sunt ca să ia primul ministru, astfel că PSD alege primul care dintre ministerele avizatoare le dorește, Finanțele sau Justiția. Unul dintre ministerele de forță – MAI și MApN – merge la PNL, celălalt la PSD

Potrivit celor mai recente negocieri, lista miniştrilor PNL este compusă din:

Cristian Buşoi pentru Ministerul Proiectelor Europene sau Ministerul Transporturilor,
Alina Gorghiu la Ministrul Justiţiei,
Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei,
Virgil Popescu la Ministerul Energiei,
Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe,
Lucian Bode a Ministerul Afacerilor Interne,
Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii

Florin Cîţu, le-a transmis liderilor PNL reuniţi în şedinţa Biroului Executiv (BEx) că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor, informează Antena 3.

Rareş Bogdan a spus, la rândul său, că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre ele. Obţinerea unuia dintre cele două ministere ar putea să aibă însă ca efect cedarea unuia dintre ministerele Educaţiei, Afacerilor Externe, Energiei.

Liberalii afirmă că UDMR nu va ieși din cărțile guvernării

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut declarații, vineri seară, la Antena 3, referitor la blocajul negocierilor dintre liberali, PSD și UDMR, dar a vorbit și despre acordul politic care va fi definitivat sâmbătă.

Lucian Bode a declarat că acest acord se va aplica tuturor membrilor care fac parte din formațiunile aflate la guvernare, iar sancționarea unui ministru se va face doar în urma consultării cu cei doi vicepremieri pentru a nu se mai ajunge în situații conflictuale, ca în cazul PNL-USR.

„În aparatul central e nevoie și de puțină militărie”, a mai spus Bode, care a transmis că ”mai multă rigoare și consecvență nu ar strica”, spunând că aceste lucruri vor fi asigurate de Nicolae Ciucă în viitorul Guvern, susține ministrul interimar de la Interne.

Nu în ultimul rând Bode a afirmaat că, indiferent de diferențele de opinie este important ca UDMR să facă parte din coaliţie pentru că sunt parteneri care îşi respectă cuvântul dat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.