Evenimentul Zilei > Politica > PMP intră la guvernare cu PNL. Tomac: „USR-PLUS să renunțe la aroganță”
PMP intră la guvernare cu PNL. Tomac: „USR-PLUS să renunțe la aroganță”

PMP intră la guvernare cu PNL. Tomac: „USR-PLUS să renunțe la aroganță”

Președintele PMP, Eugen Tomac a precizat într-o emisiune la TVR1 că partidul său e pregătit să intre la Guvernare alături de PNL. El nu exclude ca la guvernare să intre și USR-PLUS în condițiile în care va mai renunță la aroganță 

Tomac s-a angajat ca în prima lună din mandatul său în Camera Deputaților va fi adoptată legea care să reducă numărul de parlamentari la 300.

„Viitoarea majoritate parlamentară trebuie să își demonstreze loialitatea față de români și să voteze pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Noi vom condiționa intrarea la guvernare de sprijinirea acestei legi, care a trecut de Senat și care mai are nevoie doar de votul Camerei Deputaților”, a afirmat Tomac.

Întrebat dacă vede o majoritate parlamentară numai împreună cu PNL și UDMR (fără USR-PLUS) – așa cum se vehiculează de la Bruxelles, ca în România să avem un parlament cu o majoritate formată din partidele aceleiași familii europene (PPE) – Eugen Tomac a afirmat că România are nevoie de o majoritate stabilă în parlament, respectiv de voturi multe și sigure pentru Guvern, sugerând astfel că rolul USR-PLUS nu e de neglijat, dar că reprezentanții acestei alianțe trebuie să-și schimbe atitudinea.

România are nevoie de o majoritate parlamentara stabilă

„Nu cred că suntem în situația de a avea pretenții absurde. România are nevoie acum de o majoritate parlamentară stabilă, care să asigure voturi multe pentru Guvern (…) Cred că ce ne separă, putem corecta. De exemplu, poate în ceasul al 12-lea, USR-PLUS se trezește să îl trimită la plimbare pe senatorul Dîrcă”, a răspuns Eugen Tomac, referindu-se la scandalul recent în care reprezentanții USR și PSD s-au susținut reciproc în procesul numirii social-democratului Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. În funcția secundară (președinte al Secției de evidență oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ), a fost numit senatorul USR, George Edward Dîrcă.

Eugent Tomac a apreciat că această cooperare cu PSD în favoarea lui Dîrcă e un semn clar de compromis din partea USR-PLUS.

„Cei de la USR-PLUS și-au călcat în picioare promisiunile, principiile. Noi, PMP n-am votat niciodată politic alături de PSD. Suntem singurul partid care n-am făcut niciun compromis pe linia aceasta”, a spus Tomac. Politicianul a mai adăugat că USR PLUS trebuie să renunțe la aroganță. „Este nevoie de un parlament care să asigure multe voturi pentru a instaura un guvern puternic, nu avem nevoie de partide care mai mult frânează decât să construiască. USR-PLUS să renunțe la aroganța pe care o manifestă. Toate aceste încercări și etichetări nu fac decât să creeze prăpăstii între noi”, a spus Tomac, potrivit g4media.ro.